Sinterklaas arriveert en blijft aan de Loswal

Sinterklaas arriveert en blijft aan de Loswal

Nieuws 0 Comment

Historische files op Noordweg en Greenterweg

Niet eerder ontstond er zo’n filevorming richting Kampen Noord als deze ochtend. Niet op de beruchte N50 maar in de straten die naar de Loswal leiden. Daar arriveerde Sinterklaas en zijn gevolg dit jaar. Er heerst een virus in het land en daarom bleef hij veilig aan boord. In de auto of per fiets mocht iedereen over de kade langs de stoomboot rijden om de Goedheiligman welkom te heten en snoepgoed in ontvangst te nemen.

Drive-through
Ook in Spanje heerst het virus maar desondanks heeft de Sint toch kans gezien om naar Nederland te komen. Een opeengepakte menigte op het Van Heutszplein achtte de burgemeester onverantwoord dus werd een zogeheten ’drive-through’ ingericht aan de Loswal. In twee rijden mocht men per auto passeren en gescheiden door dranghekken mochten in één rij fietsers de stoomboot passeren waarop Sinterklaas de alsnog opeengepakte menigte toezwaaide.
Zwarte Pieten liepen langs de files om pepernoten de auto’s in te strooien. De veiligverkeerspiet maakte van de gelegenheid gebruik om fietslampjes uit te delen. De sfeer was gemoedelijk maar onder de Pieten ontstond even verwarring over de tegenstrijdige signalen die ze kregen van de verkeersregelaars. Kamper burgervader Sander de Rouwe kwam ook langs maar hield zijn welkom bescheiden. Vanmorgen in Kampen en vanmiddag in Bolsward, vertelde hij eerder deze week, ligt zijn taak bij ”orde en handhaving van kinderen De Rouwe”.

Sinterklaas arriveert per stoomboot aan de Loswal in Kampen.

Rustpunten gezocht
Sinterklaas kan dit jaar niet terecht in zijn eerdere onderkomens tegenover de Buitenhaven of in de Stadskazerne, berichtte De Brug deze week. Hij heeft daarom het Sinterklaashuis gevraagd om rustpunten voor hem te zoeken. Alle kinderen in Kampen wordt gevraagd om rustpunten in te richten. Dat kan bij iemand thuis zijn, op school of bijvoorbeeld in de buurt, op straat of bij de kinderopvang.
Via Sint-rustpunt@hotmail.com kunnen kinderen hun versierde stoel of bank aanbieden. Misschien komt de Sint dan langs om persoonlijk de stoel of bank uit te proberen. Er worden ook prijzen uitgeloofd voor de mooist versierde stoel of bank. Op enkele hoofdrustpunten is de Sint te bezoeken zoals bij Steege’s Erf (Zwartedijk 3), de Natuurspeelplaats en aan de Julianastraat 63.
Allereerst moet Sinterklaas vandaag bijkomen van de geslaagde doch vermoeiende ontvangst aan de Loswal. Zijn paard Amerigo krijgt dit jaar vrijaf.

Kijk hier terug naar de aankomst twee jaar geleden:
Amerigo steelt de show bij intocht Sinterklaas
Sinterklaas sinds decennia weer per boot aangekomen in IJsselmuiden

File richting Loswal (Kampen Noord) waar Sinterklaas dit jaar arriveert.
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x