Aanleg glasvezelnetwerk vordert gestaag (video)

Aanleg glasvezelnetwerk vordert gestaag (video)

Nieuws, Video, Zakelijk 0 Comment

Verdeelstation bij sporthal De Reeve derde van vijf in Kampen

Bij de aanleg van het glasvezelnetwerk in Kampen, dat eind vorig jaar startte, horen ook vijf verdeelstations voor de vijf gebieden waarin Kampen voor de aanleg is opgedeeld. Vandaag is de derde geplaatst, bij sporthal De Reeve. Deze is bedoeld voor om de klanten in het centrum aan te sluiten. Veertien graafploegen bereiden de kabelaanleg voor en inmiddels is er 62 van de benodigde 170 kilometer gegraven.

Glasvezelverdeelstations
De glasvezelverdeelpunten dienen als schakelstation naar het landelijke netwerk. Daarnaast worden vanuit de verdeelpunten de adressen in het gebied gevoed. Dit gebeurt via een wijkverdeelpunt vanwaaruit de glasgevelkabel via eindverdelers uiteindelijk bij de bewoners in de meterkast terecht komt. Het plaatsen van de verdeelpunten is een belangrijke stap in de aanleg van internet via glasvezel. In de verdeelpunten wordt extra ruimte gereserveerd voor inwoners die in de toekomst wellicht een abonnement afsluiten. Bij deze inwoners legt de aannemer een glasvezelkabel tot aan de erfgrens.
Aannemer BAM Telecom BV heeft Kampen in zijn planning opgedeeld in vijf gebieden. Het eerste glasvezelverdeelpunt (KP-04) werd geplaatst in november nadat in augustus de aftrap was gegeven (zie onderaan). De KP-04 staat bij de Orkestlaan en bedient de omliggende wijk.

Woningschouw
Het tweede verdeelstation (KP-03) werd in december geplaatst aan de Silene en bedient de Flevowijk. Het derde punt (KP-06) is vandaag geplaatst tegen de sporthal aan de zijde van het Stadspark en bedient het centrum. De volgende (KP-02) voor Brunnepe wordt dit kwartaal geplaatst en het vijfde verdeelpunt (KP-05) wordt uiterlijk in juni geplaatst voor centrum en Zuid.
De woningschouw in Kampen is in volle gang. Voordat de aannemer start met graven komt hij bij klanten kijken waar het glasvezelkastje mag komen te hangen. Na de civiele (graaf)werkzaamheden worden de huisaansluitingen gerealiseerd. Niet alleen de adressen, die een abonnement hebben afgesloten, worden voorzien van een huisaansluiting. Ook adressen zonder abonnement krijgen de mogelijkheid een glasvezelaansluiting in de woning te plaatsen.

Glasvezelverdeelstation KP-06 bij sporthal De Reeve in het Kamper Stadspark.

Huisaansluitingen
Als de huisaansluiting is geplaatst en er is een abonnement afgesloten, is het de beurt aan de telecomaanbieders om te zorgen voor de installatie van het gekozen glasvezelpakket. Bewoners krijgen hun installatiepakket een paar weken na de huisaansluiting opgestuurd. Als dat is geïnstalleerd, is de glasvezelverbinding gereed voor gebruik. Het activeren van de verbindingen is gepland voor de KP-04, KP-03 en de KP-02 in respectievelijk juni, augustus en oktober. De KP-05 en KP-06 staan gepland geactiveerd te worden in februari volgend jaar.
Rendo Fiber is het aanspreekpunt voor het gehele uitrolproject van glasvezel. BAM Telecom BV is verantwoordelijk voor de fysieke aanleg. Het werk vordert.

Zie ook:
Schop de grond in voor glasvezel in Kampen
Voldoende aanmeldingen voor glasvezelaanleg in Kampen
Besluit tot glasvezelaanleg in Kampen nakend

Plaatsing van het tweede glasvezelverdeelstation KP-03 aan de Silene:

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x