Actie Kerkbalans vanuit de Buitenkerk ingeluid (video)

Actie Kerkbalans vanuit de Buitenkerk ingeluid (video)

Kerk, Nieuws, Video 0 Comment

Luidmeester vertelt over klokkenluidersgilde en kerkactie

De jaarlijkse actie Kerkbalans is zaterdag 16 januari van start gegaan in het hele land en duurt tot zaterdag 30 januari. In Kampen luidde het Klokkenluidersgilde Geert van Wou de actie in waarbij kerkleden bijdragen om de financiën voor hun kerk rond te krijgen. Luidmeester Hette Meijering vertelde voor de camera over ’zijn’ gilde dat sinds kort ook de klokken in de Buitenkerk kan luiden.

Om klokslag elf uur begonnen drie leden van het gilde de klokken te luiden. De Buitenkerk kent drie klokken waar de Bovenkerk er negen telt. Deze zijn echter nog niet vrij gegeven na de grondige restauratie van onder andere het fundament (zie onderaan). Hette Meijering gaat in onderstaande videoreportage in op het gilde en de kerkactie.
Kerkbalans is een gezamenlijke financiële actie van meerdere kerkgenootschappen, zowel katholiek als protestants. Een kerk krijgt geen subsidie maar maakt vanzelfsprekend wel kosten.
De klokken van de Buitenkerk vormen de eerste tonen van het oude liturgische gezang ”Te Deum laudamus” (“Wij loven U, o God”). Het blijven tenslotte kerkklokken.

Kamper Klokkenluidersgilde Geert van Wou in de toren van de Buitenkerk in Kampen.

 

Zie ook:
Handmatige luiding klokken Buitenkerk (video)
Klokkenluiding als boodschap van bemoediging (video)
Proefluidingen Bovenkerk

 

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x