Koninklijke huldiging bij afscheid H.J. van Putten

Koninklijke huldiging bij afscheid H.J. van Putten

Kerk, Nieuws 0 Comment

Administrateur GerGem Kampen benoemd tot Lid Orde Oranje-Nassau

Op de grens van Kampen en Dronten is dhr. H.J. van Putten in de bloemetjes gezet, letterlijk en figuurlijk. In de kassen van de Roggebotstaete benoemde burgemeester Koelewijn namens de koning Van Putten tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een bekroning voor zijn jarenlange inzet, in Kampen en elders, voor de Gereformeerde Gemeente.

Administrateur
Sinds 2004 is Herman J. van Putten (70) administrateur van de Gereformeerde Gemeente Kampen. Afgelopen zaterdag legde hij na zestien jaar dat vrijwilligerswerk neer. Koelewijn prees hem om zijn ”deskundigheid, positieve en constructieve inbreng bij lastig te nemen besluiten en plezierige communicatieve stijl”.
Voor de koninklijke huldiging was uitgeweken naar de proeftuin in Dronten om de ruimte te hebben, die in de Poortkerk aan de Ebbingestraat krap was geweest voor alle genodigden. Koelewijn had de vrouw van Van Putten bereid gevonden om de versierselen op te spelden, zodat de vereiste afstand behouden bleef.

Dhr. H.J. van Putten en zijn vrouw ontvangen na zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bestuurder
Van Putten, geboren en getogen in Kampen, raakte al op vroege leeftijd betrokken bij bestuurswerk. Van 1970 tot 1973 was hij bestuurslid van de jeugdvereniging binnen de Gereformeerde Gemeente Kampen en tevens afgevaardigde in het bestuur van het District Noord-Oost van de Jeugdbond. Na zijn huwelijk verliet hij Kampen.
In 1977 was hij één van de oprichters van het koor van de GerGem in Hilversum en bleef tot 1990 voorzitter daarvan. Van 1991 tot 2000 was hij als schoolbestuurder verbonden aan het Calvijn College in Middelburg. Bij zijn terugkeer naar Kampen, twintig jaar geleden, pakte hij vrijwilligerswerk op waarvoor hij nu koninklijke waardering heeft ontvangen. De groene ambiance van de Roggebotstaete kreeg een oranje gloed.

Eerder koninklijk nieuws:
Koninklijke onderscheidingen
Koninklijke start Kerst in Oud Kampen 2019
Henk Dokter sr. geridderd bij SGW Hattem (video)
Redder vrouw in sloot ontvangt medaille en getuigschrift (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x