Spectaculaire jaarafsluiting OBS Dirk van Dijkschool (video)

Spectaculaire jaarafsluiting OBS Dirk van Dijkschool (video)

Nieuws 0 Comment

Stoet motorrijders brengt leerlingen groep 8 naar eindfeest

Volgende week breekt de vakantie aan voor scholen in Kampen. Deze week zijn er her en der nog toetsen, herexamens of…. het uitzwaaien van leerlingen van de basisschool. Bij de Dirk van Dijkschool verzamelden zich woensdagavond een stoet motoren om de leerlingen van groep 8 naar hun eindfeest te brengen. Meester Yuri ging achterop bij meester Bort.

Las Vegas
Als thema voor het feestelijke afscheid van groep 8 was dit jaar ’Las Vegas’ gekozen. De leraar van groep 8, Yuri Wieten, was onherkenbaar als Elvis Presley en er leken gewapende maffiosi rond te lopen. Het feest begon met een BBQ op de dependance aan de Tormentil.
Waar in vorige jaren de leerlingen met limousines waren opgehaald, zoals dit jaar ook op andere scholen gebeurde, hadden ze bij Dirk van Dijk voor motoren gekozen. Meerdere ouders bleken motor te rijden en zo was vanuit het thema het idee ontstaan.
Het was gelukt om het plan stil te houden. Toen er dan ook om klokslag vijf uur een stoet motoren voor de school stil hield, was de verrassing en opwinding groot.

Vertrekkende leerlingen met hun meester van de Dirk van Dijkschool.

Rondje Silene
Onder de motorrijders bevond zich burgemeester Koelewijn die ook altijd meerijdt met de Mooiste Dag. Een button daarvan prijkte op zijn motorjack. Hij kreeg geen leerling maar meester Wieten achterop. Vervolgens werd er via een grote omweg over de Silene koers gezet naar het hoofdgebouw aan de Zilverschoon.
OBS Dirk van Dijkschool kent 220 leerlingen en is 1 van de 6 scholen die aangesloten zijn bij Stichting Openbaar Onderwijs Kampen. Alle 24 leerlingen van groep 8 zijn geslaagd hoewel er één nog een paar maanden haar nieuwe taal Nederlands blijft oefenen.
Sommige leerlingen vonden het een spectaculaire stunt en bang waren ze niet. Ook niet een meisje met blote benen. De uitlaten van ”haar” motor vielen geheel weg onder de grote motortassen en ze kende de bestuurder: ”Da’s mijn opa!”
De hele wijk heeft het kunnen merken. De Dirk van Dijkschool sloot voor groep 8 hun basisschooltijd af met een Mooiste Dag in het klein.

Zie ook:
De Mooiste Dag is weer aangebroken (juli 2017)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x