Zondag 5 juni afscheid van de Noorderkerk

Zondag 5 juni afscheid van de Noorderkerk

Kerk, Nieuws 0 Comment

Laatste kerkdienst en overdracht aan Westerkerk

 

Ruim anderhalf jaar geleden besloot de Algemene Kerkraad de Noorderkerk te sluiten. Daarmee liep de Hervormde Gemeente Kampen vooruit op een uitgebreid proces waarin uiteindelijk besloten werd welke kerkgebouwen te sluiten en hoe verder te gaan en op te trekken met de Gereformeerde Kerk. Beide kerkgenootschappen leveren een kerkgebouw in.

De Nederlands Hervormde Noorderkerk in Brunnepe (Kampen).

Op de tijdelijke sluiting in oktober 2014 volgde op Hervormingsdag een herhaling (zie onderaan) van een bekende actie van Luther in het verleden. In oktober 2015 werd besloten tot definitieve sluiting na een gebouwenadvies waarnaar toen met spanning werd uitgekeken. Aanstaande zondag wordt in een speciale kerkdienst afscheid genomen van de Noorderkerk, die een eeuw geleden voor de Brunneper gemeenschap werd gebouwd. De dienst vangt aan om 15u00 en daarin zal voorgaan ds. Wilbert Dekker, die in 2014 zelf nog maar kort aan de Noorderkerk verbonden was als opvolger van ds. Eijsenga.

De kerkzaal van de Noorderkerk vanaf de galerij bezien.

De Noorderkerkgangers gaan nu naar de Broederkerk en de Westerkerk. De wijkgemeente van de Hervormde Broederkerk werkt samen met de Westerkerk toe naar een fusie (zie onderaan). Tijdens de afscheidsdienst zondag zullen diverse zaken, die de eredienst aangaan, naar de Westerkerk overgebracht worden, zoals de kanselbijbel, de doopvont en het Avondmaalgerei. De Noorderkerk is klaar voor de afscheidsdienst want alles ligt en staat er alsof er vorige week nog een dienst was. Afgelopen woensdag heeft het kostersechtpaar Van ’t Ende voor de laatste keer de Noorderkerk schoon gemaakt. Of de afscheidsdienst aanstaande zondag druk bezocht zal worden, is afwachten. Sommige gemeenteleden reageren met de woorden: ”Ikke zundag noar de Noorderkarke? Mooi niet. Ze e’m doar de boel compleet in één keer dicht e’gooid. Ik goa d’r niet meer ene.”

Koster Joop van 't Ende geeft de Noorderkerk een laatste schoonmaakbeurt.

Zie ook:
Brunneper Luther bepleit Noorderkerk (protest)
Noorderkerk Kampen (website)
Op weg naar een Protestantse Gemeente Kampen (Herv. Gem. Kampen)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x