Reis Bruggenbouwersbokaal door Kampen ten einde

Reis Bruggenbouwersbokaal door Kampen ten einde

Kamper Kracht, Nieuws 0 Comment

Lunch met alle bruggenbouwers sluit bijzondere rondgang af

Vorig jaar werd afdeling Kampen op de landelijke Presentdagen uitgeroepen tot Bruggenbouwer van het jaar 2016. Het bestuur van Stichting Present Kampen besloot daarop de bijbehorende bokaal rond te laten gaan in Kampen. Afgelopen donderdag werd het jaar afgesloten met een lunch waarbij alle Kamper Bruggenbouwers nog even in het zonnetje werden gezet. En soms zelfs toegezongen. Vandaag wordt in Doorn de Bruggenbouwer van 2017 gekozen en verlaat de wisseltrofee Kampen.

Bevoorrecht
Aline Kramer voelt zich bevoorrecht. Als afdelingscoördinator was zij iedere keer aanwezig als de bokaal werd doorgegeven, evenals dat voorzitter GertJan Brouwer meestal erbij was. Kramer heeft alle Bruggenbouwers mogen ontmoeten, mogen spreken en de mooie acties mogen vernemen die Kamper burgers ondernemen. De eerste burger, die hem kreeg, was de eerste burger van de stad oftewel burgemeester Koelewijn. Hij was de enige Bruggenbouwer die hem kreeg voor zijn betaalde baan. Als burgervader weet hij zoveel verbindingen te leggen in de stad en bruggen te slaan tussen mensen dat Present Kampen hem als eerste aanwees. De Bruggenbouwers na hem kregen de bokaal voor hun vrijwilligerswerk of vrijwillige initiatieven – van zeer diverse aard. Van spullen inzamelen voor Roemenië tot een eetgroep oprichten voor Kampenaren. En van het weggeven van kleding en spullen tot de mensen weer in verbinding brengen met de natuur. De meest uiteenlopende initiatieven kwamen voor het voetlicht en mochten als waardering een maand de titel Bruggenbouwer dragen (zie onderaan).

Willem Gunneman spreekt met Nardus Koster, Bruggenbouwer van november.

Er zijn
Burgemeester Koelewijn vertelde, voor aanvang van de lunch, dat hij onder andere als Bruggenbouwer de saamhorigheid in Kampen heeft ervaren, die hem ertoe zette dat thema centraal te stellen in zijn nieuwjaarstoespraak (zie onderaan). ”Je gaat met andere ogen kijken,” zo schetste hij zijn beleving, ”en je krijgt een bijzondere manier van kijken en denken.” Koelewijn complimenteerde Stichting Present Kampen met het zichtbaar maken van het vele goeds en de vele initiatieven die er, vaak verborgen, in de Kamper samenleving spelen.
Na Kramer en Koelewijn kreeg Willem Gunneman het woord, die eerst een muzikaal intermezzo verzorgde samen met zijn toetsenist Menno Beijer op piano. Gunneman ging kort alle Bruggenbouwers langs om hun inzet en initiateven samen te vatten. Menigmaal eindigde dat in een ”spontaan” gezongen eerbetoon waarbij Gunneman fenomenaal improviseerde. Achteraf verklapte hij zijn geheim maar dat voert hier te ver. Elke Bruggenbouwer mocht een paar gasten meenemen en daarmee konden ook enkele personen meegenieten van het team dat menig Bruggenbouwer achter zich heeft staan. De grote zaal in de Stadskazerne raakte aldus goed gevuld. Zo werd het afscheid van een bijzonder jaar en een bijzondere bokaal gevierd in saamhorigheid. ”Want daar komt het op aan,” eindigde Bort Koelewijn zijn woorden voor de lunch: ”Samen en voor elkaar er zijn”.

Willem Gunneman draagt uit volle borst een eerbetoon op aan een Bruggenbouwer.

Zie ook:
Stichting Present Kampen op reis met Bruggenbouwersbokaal
Bruggenbouwers van mei tot en met december
Gedreven nieuwjaarstoespraak in hal gemeentehuis

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x