Commissielid Alerieke van der Maat volgt wethouder Geert Meijering op

Commissielid Alerieke van der Maat volgt wethouder Geert Meijering op

Gemeente, Nieuws, Politiek 0 Comment

Opvolgster stond al klaar en is unaniem voorgedragen door CDA-fractie

Twee dagen nadat bekend gemaakt werd dat wethouder Meijering ontslag neemt, wordt zijn opvolger bekend gemaakt. De Kamper CDA-fractie draagt is unaniem in haar voordracht van Alerieke van der Maat-Bosma, momenteel lid van de commissie Bestuur en Middelen en werkzaam als programmamanager en plaatsvervangend gemeentesecretaris bij gemeente Ermelo. Voor het CDA in Kampen was ze eerder raadslid en afdelingsvoorzitter.

Commissie
Van der Maat is ”bijzonder vereerd” met de voordracht door de lokale CDA-fractie, laat ze via een persbericht weten. „Als ik word beëdigd als wethouder, wil ik een bijdrage leveren aan een gastvrije, open en ondernemende Kamper samenleving.” Tussen 2006 en 2010 was ze raadslid van gemeente Kampen en ze is daarnaast enkele jaren afdelingsvoorzitter van CDA Kampen geweest.
Juni vorig jaar werd ze geïnstalleerd als lid van de commissie Bestuur en Middelen waarmee burgemeester Koelewijn haar op onderstaande foto feliciteerde.. De ervaren, en volgens CDA Kampen geschikte, kandidaat voor het wethouderschap woont met man en twee kinderen in De Zande. In de eerste raadsvergadering na de zomer hoopt ze dat de raad instemt met haar benoeming als wethouder.

Burgemeester Koelewijn feliciteert nieuw commissielid Alerieke van der Maat.

Aanjagen
De bekendmaking van het opstappen van Meijering en opeenvolgend het voordragen van Van der Maat wekt de indruk van een strak geregisseerd plan. Volgens fractievoorzitter Jan Marskamp is Van der Maat ”een bevlogen politica met de nodige bagage die het politieke domein goed kent”.
Naast haar activiteiten voor het CDA in Kampen, werkt Van der Maat voor gemeente Ermelo waar ze vijftien jaar geleden als jurist binnenkwam. Ze werkte op verschillende afdelingen sinds vorig jaar mei is ze daar programmamanager organisatieontwikkeling om dat ”aan te jagen”. Na de zomer komt ze, wat het CDA betreft, het Kamper college van B&W aanjagen.

Zie ook:
Geert Meijering verlaat politieke arena
Ontmoet je collega’s (gemeente Ermelo)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x