Ambulance gehuisvest in Kamper brandweerkazerne

Ambulance gehuisvest in Kamper brandweerkazerne

Nieuws, Regionaal 0 Comment

Kazerne verbouwd voor onderdak aan Ambulancedienst IJsselland

In de brandweerkazerne van Kampen heeft een andere hulpdienst zich bijgevoegd. Afgelopen vrijdag heeft Ambulance IJsselland ook haar intrek genomen in de kazerne achter de Europa Allee. Burgemeester Bort Koelewijn overhandigde symbolisch de sleutel aan Piet Huizinga, de directeur van de regionale ambulancedienst.

Praktisch
Volgens een summier persbericht is er ”de afgelopen maanden hard gewerkt om de brandweerkazerne te verbouwen” om te vervolgen met: ”Nu zowel de ambulancedienst als de brandweer samen onder één dak gevestigd zijn, is het nog praktischer om gezamenlijk op te trekken. Samen oefenen bevordert de communicatie en het begrip voor elkaar tijdens een inzet op straat.”
Op de Facebookpagina wordt gesproken over ”een mooie plek in de brandweerkazerne van @vrijsselland en een goede uitvalslocatie voor onze professionals om continu de beste zorg te verlenen”.

Ambulanceposten
Regio IJsselland bestrijkt heel Overijssel, behalve Twente, en kent twaalf ambulanceposten, van Dedemsvaart tot twee in Zwolle.
De plaatsen van de ambulanceposten zijn bewust gekozen. Met behulp van rekenprogramma’s onderzoekt RIVM hoeveel ambulances op welke plaatsen zouden moeten staan om het streven te halen van een aanrijtijd van 15 minuten voor 97% van alle Nederlanders. Zo wordt elk gebied binnen de regio afgedekt om overal op tijd te kunnen zijn.

Burgemeester Bort Koelewijn overhandigt symbolisch de sleutel aan Piet Huizinga, directeur Ambulance IJsselland.

Enkele eerdere incidenten waarbij de ambulance opgeroepen werd:
Opnieuw melding steekpartij in binnenstad Kampen
Flinke klap bij aanrijding op Rolklaver
Auto over de kop in sloot langs (tijdelijke) Slaper

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x