Amerigo steelt de show bij intocht Sinterklaas

Amerigo steelt de show bij intocht Sinterklaas

Nieuws 0 Comment

Goedheiligman bezoekt Hanzewijk en binnenstad na aankomst op IJsselkade

Drie weken voor zijn verjaardag is Sint Nicolaas aangekomen in Nederland en dezelfde dag in Kampen. Een volgestroomd Van Heutszplein wachtte hem op, waaronder de burgemeester en jeugdburgemeester. Na een bezoek aan een volgestroomd Hanzeplein keerde hij terug naar de binnenstad. Daar kreeg hij van een locoburgemeester speculaas aangeboden om de jaarlijkse actie van Smiling Kids Bali af te sluiten.

IJsselkade
Veel Sinterklaasjes en Zwarte Pietjes hadden zich verzameld op het plein voor de Stadskazerne om de echte Sinterklaas te verwelkomen. Toen de stoomboot van Sinterklaas aanlegde aan de IJsselkade, zwermden de Pieten uit over het plein. Op het podium wachtte Astrid de Jong van het Kamper Sinterklaasjournaal de Sint op. Samen met burgemeester Bort Koelewijn en jeugdburgemeester Franco Koelewijn (zie onderaan).
Kluspiet zaagde overenthousiast de poten onder de stoel van de Sint vandaan waardoor Astrid even in de stress schoot. Gelukkig vond ze nog een goede stoel waarop Sinterklaas, niet meer de jongste, kon plaats nemen. Bort Koelewijn verbaasde zich over het ieder jaar grotere aantal Pieten dat Sinterklaas meeneemt. De Sint blijkt niet alleen Spaans en Nederlands te spreken maar ook Duits. Hij heette speciaal de Duitse kinderen in het publiek welkom.

Bort Koelewijn praat na met Franco Koelewijn

Hanzewijk
Ook bij het winkelcentrum in de Hanzewijk maakte Sint Nicolaas zijn entree met Amerigo. De trouwe schimmel was blij even te kunnen lopen want hij had eerder lang moeten wachten bij de Van Heutszkazerne. Hij was erg geliefd voor een selfie. Veel kinderen lieten daar de plechtigheid op het podium voor wat het was en zwermden om Amerigo heen. Ook op weg naar het winkelcentrum in de Hanzewijk trok Amerigo de nodige aandacht.
Bij het winkelcentrum bleef de schimmel maar even. Na het feest in de Hanzewijk keerde Sinterklaas zonder Amerigo terug naar de binnenstad. Vanaf het Van Heutszplein schreed hij met zijn Zwarte Pieten door de Oudestraat.
Net als op het parkeerplein aan de IJssel werd het op het Hanzeplein bij het winkelcentrum één groot feest met strooipieten, muziekpieten en helaas ook kluspiet. Misschien is voor hem een betere naam: klunspiet.

Sinterklaas op het podium bij winkelcentrum Hanzewijk

Sinter-Speculaas-Actie
Bij het Koeplein werd Sinterklaas staande gehouden door locoburgemeester Van der Sluis. Hij gaf aan de Sint echte Nederlandse speculaas. Stichting Smiling Kids Bali sloot hiermee haar jaarlijkse actie af voor een revalidatiecentrum op Bali.
Vorig jaar was Sinterklaas daarvoor naar de nieuwe AH in het Stationskwartier gegaan (zie onderaan). Toen was Elke Lale van Achterberg erbij maar die had dit jaar een wedstrijd in Amsterdam. De ambassadrice van de stichting is Olympisch kampioene bij de Paralympics met rolstoelschermen.
Met 3000 verkochte pakketten was de opbrengst toen €4500. Nu stond de teller met 5000 pakketten al op €7500. Voor de speculaas zorgt de COOP op Zuid met wie de stichting een goede samenwerking heeft.

Jan Peter van der Sluis overhandigt Sint Nicolaas Nederlandse speculaas voor Bali.

Amerigo
Het groepje Pieten dat de Sint en zijn viervoeter vergezelde, had Sinterklaas bij stalhouderij Kroon geworven. Zoals hij zijn muziekpieten bij het Kamper Trompetter Korps had gevonden. Bij de stalhouderij in IJsselmuiden woont Amerigo (15) de rest van het jaar onder de schuilnaam Leo.
Bij de aankomst van Sinterklaas op het Van Heutszplein en het Hanzeplein was Amerigo van de partij. Bij terugkeer in de binnenstad, liep Sinterklaas zelf. Amerigo was terug naar stal gegaan om te rusten. Na deze drukke dag breekt voor hem, net als voor Sinterklaas, een drukke tijd aan. Samen gaan ze de komende weken het dak op.

Zie ook:
Sinter-Speculaas-Actie bij AH voor Bali
Nieuwe jeugdburgemeester van Kampen geïnstalleerd
Sinterklaas veilig gearriveerd in Kampen en Hanzewijk (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x