Veel animo voor persoonlijke energiescan

Veel animo voor persoonlijke energiescan

Nieuws 0 Comment

Duizendste scanafspraak op bijeenkomst Rabobank IJsseldelta

Zowel voor het milieu als voor de portemonnee kan een duurzaam huis veel opleveren. Daarvan zijn steeds meer huizenbezitters en -huurders zich bewust. Deze week werd de duizendste afspraak in de regio gemaakt voor een energiescan via Rabobank IJsseldelta en DCZ Duurzaam Wonen. Op de bijeenkomst Duurzaam Wonen kwamen naast de duurzame mogelijkheden ook de financiële mogelijkheden daarvoor ter sprake.

Informatiebijeenkomst
Rabobank IJsseldelta organiseerde op 29 oktober en 12 november een bijeenkomst over Duurzaam Wonen op haar kantoor in Zwolle. Op 10 september was een vergelijkbare bijeenkomst gehouden in Kamper zalencentrum De Leuke Hanzestad. Het echtpaar Witteveen was naar de Willemskade in Zwolle getogen en maakten een afspraak voor een energiescan.
Zij bleken de 1000e energiescan in de regio te laten maken van hun woning. Energieadviseur Egbert Brouwer van DCZ Duurzaam Wonen uit Zwolle reikte hen die daarom feestelijk uit. De gratis energiescan helpt woningeigenaren met de verduurzaming van hun woning.
Cor Witteveen reageerde enthousiast: “We hebben een paar jaar geleden boven alles aangepakt en zijn erg benieuwd wat we nog meer kunnen doen om energiezuiniger te leven.”

Wilma Witteveen krijgt de 1000e energiescan van Egbert Brouwer (DCZ Duurzaam Wonen).

Energiebank
In meerdere plaatsen organiseren de Rabobank en andere partijen informatiebijeenkomsten over duurzaam wonen. Financieel adviseur Michiel Doeze Jager benadrukt dat ”niet alleen inzicht geven mogelijkheden voor woningverduurzaming is van belang maar ook over de benodigde financiering is nog niet veel bekend.”
Voor minder draagkrachtige inwoners en huurders, die willen besparen op portemonnee en milieu, is vorig jaar in Kampen de vierde Energiebank van Nederland van start gegaan (zie onderaan). Daar zijn vrijwilligers (coaches) die zich hebben verdiept in duurzame maatregelen in en rond het huis. Op verzoek komen zij aan huis voor een persoonlijke energiescan.
Als de energiecoaches van de Energiebank mensen informeren over duurzame maatregelen en enkele spullen gratis kunnen uitdelen, ervaren ze regelmatig dezelfde onbekendheid als Rabobankadviseur Jager: ”We krijgen hier vaak verbaasde reacties over!”

Zie ook:
Kampen krijgt Energiebank als vierde in Nederland (sept. 2018)
Onduidelijkheid troef rondom Informatieplicht (juni 2019)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x