Vrijheid als thema bij TOP2000-dienst Open Hof

Vrijheid als thema bij TOP2000-dienst Open Hof

Kerk, Nieuws 0 Comment

Muzikale kerkdienst met persoonlijk gemotiveerde nummers

Met nummers uit de Top 2000 die een link hadden met het thema vrijheid, kende Kerkelijk Centrum Open Hof afgelopen zondag een bijzondere dienst. De live door Applemousse gespeelde nummers hadden een relatie met vrijheid en/of geloof. Deze link en de motivatie van de nummerkeuze werden persoonlijk door de aangevers toegelicht.

Beleving
De kerkgangers luisterden soms met verrassende, nieuwe beleving naar de uitgevoerde nummers uit de Top 2000 – na de toelichting en met de tekst op het scherm plus eventuele vertaling, Verder was het een reguliere kerkdienst. Sommige onderdelen werden vervangen door muzieknummers.
Als eigen dominee van de Open Hofgemeente ging vorig jaar dominee Kasper Jager voor. Dit jaar ging proponent (voorganger) Berthina van der Kamp die ook bij de voorbereiding was betrokken. Applemousse is een in het kerkelijk circuit bekende band. Zij zongen en speelden de nummers op fraaie wijze.
Na de ingediende nummers in de afgelopen weken verzameld te hebben, heeft een commissie een selectie van tien nummers gemaakt. Berthina van der Kamp hield de Bijbellezingen kort.

Applemousse speelde de gekozen nummers uit de Top 2000.

Popmuziek
Als groot liefhebber van popmuziek organiseerde dominee Fred Omvlee in 2013 de eerste Top2000-kerkdienst. Het initiatief sloeg aan en vorig jaar deden er 128 kerkgemeenten in Nederland mee die aangesloten zijn de Protestantse Kerk Nederland (PKN).
Over de beleving van Top2000-kerkdiensten schrijft Annemarie Rodenburg haar scriptie.
De predikante in opleiding sprak na de dienst in de Open Hof na met gemeenteleden en bezoekers. Daarbij bleek een thema soms de vrijheid van keuze in te perken. Anderzijds biedt het als rode draad ook een houvast.
De klassieker ’Where the streets have no name’ (U2 op 14) sloot de Top2000-kerkdienst af. In dat popnummer ziet de aangever een link met de nieuwe hemel en de nieuwe aarde zoals het Bijbelboek Openbaringen voorzegt.

De kerkzaal van de Open Hof was goed gevuld.

Zie ook:
Applemousse begeleidt TOP2000-dienst Open Hof

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x