Dankzij ArboPositief blinken de struikelstenen weer

Dankzij ArboPositief blinken de struikelstenen weer

Nieuws 0 Comment

Stolpersteine in Kampen opgepoetst door belangenorganisatie werkzoekenden

 
De jaarlijkse schoonmaakbeurt van de struikelstenen in de binnenstad van Kampen is ditmaal opgepakt door leden van ArboPositief. Voorafgaand aan de Dodenherdenking op 4 mei zoekt de Stichting Kamper Struikelstenen ieder jaar een groepje vrijwilligers daarvoor.

Struikelstenen

Struikelstenen (Stolpersteine) zijn kleine herdenkingsplaatjes ter herinnering aan oorlogsslachtoffers die door de nazi’s zijn vervolgd en gedeporteerd. Ze liggen in de straat voor huizen waar de vermoorde Joden en verzetsmensen woonden. Stolpersteine is een initiatief van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig (geboren in 1947 te Berlijn) en is in Kampen opgepakt door Stichting Kamper Struikelstenen. Joop van Dijk is de drijvende kracht achter het lokale initiatief. Hij woont zelf aan de rand van de binnenstad waar de struikelstenen te vinden zijn. Er is ook een wandelroute langs de bescheiden gedenkplaatsen uitgezet (zie onderaan).

Struikelstenen

ArboPositief Kampen behartigt de belangen van werkzoekenden en organiseert tweewekelijks bijeenkomsten waar een spreker wordt uitgenodigd om een bepaald onderwerp toe te lichten en te bediscussiëren. De ongeveer tachtig werkzoekenden, die daarop afkomen, kunnen ook ervaringen uitwisselen en elkaar tips geven. Afgelopen woensdag kwamen de leden niet voor de gebruikelijke netwerkbijeenkomst samen maar gingen ze samen aan de slag. Eerst verzorgde Joop van Dijk een korte presentatie en achteraf werd er nog nagepraat bij koffie, thee en een broodje. Goed verzorgd, zoals de vrijwilligers in een kleine twee uur ervoor zorg hadden gedragen dat de struikelstenen er weer glimmend gepoetst bij liggen.

Struikelstenen

Zie ook:
Stichting Kamper Struikelstenen
Belangenorganisatie ArboPositief

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x