In De Sigaar opent Art4Kids kinderatelier

In De Sigaar opent Art4Kids kinderatelier

Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

Stefan en Elviera Cop willen kinderen kunst doen ervaren en creativiteit prikkelen

Kinderen bewust maken van kunst (in eigen stad) en hen een beleving meegeven van kunst zoeken, maken en tentoonstellen. Dat is samengevat de missie van Stefan en Elviera Cop, het kunstenaarsechtpaar dat deze maand in De Sigaar aan de Botermarkt een kinderatelier opent. Onder de naam Art4Kids organiseren ze met een klein team allerlei activiteiten. Van zoektochten in een museum of in de stad tot natuurlijk zelf kunst maken met wat voor materiaal dan ook.

Experiences en workshops
In een experience of workshops kunnen kinderen kennismaken met verschillende kunstvormen, technieken en/of oude ambachten. De lessen beginnen met een zoektocht naar kunst. Dit kan een speurtocht in de binnenstad zijn of een bezoek aan een kunstenaar of museum. Na het speuren gaan de kinderen zelf creatief aan de slag.
Vanaf september organiseert Art4Kids maandelijks een open kinderatelier, waar een bekende kunstenaar centraal staat. Art4Kids komt graag naar evenementen om kinderen kennis te laten maken met kunst. Het gaat dan voornamelijk om (gratis) korte inloopworkshops waarbij kinderen kunnen aanschuiven.
Voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar verzorgt Art4Kids feestjes. Die worden gehouden in het eigen kinderatelier en beginnen met een fotokunstspeurtocht.

Mondriaanstrip.

Team van vrijwilligers
Elviera vindt het belangrijk dat “kinderen de kans krijgen om kunst te ervaren. Kunst prikkelt de creativiteit. Dat is precies wat onze hersenen nodig hebben.” Samen met haar partner en beeldend kunstenaar Stefan Cop wil ze anderen inspireren en het bewust zijn van kunst meegeven evenals het kunst leren zien, ervaren en leren maken.
Naast deze beide vaste docenten maken ook fotograaf René van der Weerd en beeldend kunstenaar Timon Schellingerhout als gastdocent deel uit van het team achter Art4Kids, dat geen winstoogmerk heeft.
Docenten en/of kunstenaars die het leuk vinden om een gastles te geven zijn van harte welkom. Elviera is bereikbaar op tel.nr. 06-83224022 en per e-mail op art4kids@mail.com. In september wordt weer gestart met de Food Art op de eerste zaterdag van de maand. Met biologische producten wordt eetbare kunst gemaakt – soms bijna te mooi om op te eten!

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x