Artistieke fotografe vestigt zich aan IJsselkade (video)

Artistieke fotografe vestigt zich aan IJsselkade (video)

Kunst & Cultuur, Nieuws, Video 0 Comment

Iedereen welkom tijdens Open Studio om kennis te maken met Ursula Fotografie & Art Photography

Donderdagmiddag 29 november van 16u tot 19u is iedereen welkom in de nieuwe fotostudio van Ursula van de Bunte. De geroutineerde en immer nog creatieve fotografe is dit jaar neergestreken in Kampen. In een statig pand aan de IJsselkade heeft ze zowel haar fotostudio als de benodigde woonruimte weten te creëren. Tijdens Open Studio mag iedereen een kijkje komen nemen bij een hapje en een drankje.

Over Ursula
Duizenden foto’s moet ze al gemaakt hebben, sinds ze in 2004 zelfstandig aan het werk ging. Na een mode-opleiding gevolgd te hebben, rondde Ursula de fotovakschool in Apeldoorn af. Recent heeft ze de masterclass gevolgd in Breda.
Na een jaar of twintig in Elburg gewoond te hebben, ging Ursula eens verder kijken. Kampen vindt ze verrassend. ”En heel leuk,” vult ze aan, ”terwijl het ook beter bereikbaar per Openbaar Vervoer”. Ze is nu zelfs tegenover het station neergestreken wat ook voor haar studenten veel handiger is. Twee dagen per week doceert ze aan het Cibap in Zwolle en de andere dagen houdt ze zich bezig met fotografie. Kijk voor een foto van haar studio op Facebook. De contacten die ze opdoet met de winkeliers om haar heen, doen haar veel plezier.

De voorgevel van het statige pand waar Ursula is neergestreken.

Art Photography
Hoofdzakelijk houdt ze zich bezig met ’vrij werk’ – soms werkt ze in opdracht. Op internet maakt ze met twee websites het onderscheid tussen algemene (particuliere) fotografie en fotografie voor bedrijven. Dit laatste pakt vaak artistiek uit en voorbeelden daarvan hangen door het hele pand aan de IJsselkade bovenstrooms. Haar vriend is een geliefd en, voor zover bekend, gewillig onderwerp.
Particulier werk zijn vaak familieportretten maar dat neemt af. Op de suggestie dat tegenwoordig iedereen kan fotograferen naar het schijnt, benadrukte ze dat fotografie een vak blijft. Belichting, compositie en creativiteit moeten niet onderschat worden.
Bedrijven vragen vaak (portret)foto’s voor LinkedIn of aansprekende foto’s voor kantoor. Ooit zag ze makrelen bij het Bottertje, kocht ze en de foto die dat opleverde, werd verkocht via de kooketalage van een Amsterdamse boekhandel.

Ursula in de spiegel op de schouw van haar woonkamer.

Hart van Nederland
Eten speelt vaker een rol in haar werk en ze is heel blij met Geert en Gerdi om de hoek. In hun groentekraam vindt ze van alles om weer rond of op haar vriend vast te leggen op de gevoelige plaat.
Eerder dit jaar legde ze bijna drie maanden lang elke dag vast wat ze at en wat er daarna weer uitkwam.
Ursula kwam op dit idee toen ze tijdens een masterclass de opdracht kreeg om foto’s te maken met het thema ’to infinity en beyond’, vertelde ze bij Hart van Nederland. Ze vroeg zich af ”of eten anders zou zijn in de toekomst en of er een toekomst is zonder ontlasting”. Ze vond er geen pil voor. Wel werd ze zich bewust ”van haar eetpatroon en wat voor invloed het had op haar ontlasting”.
Donderdagnamiddag stelt ze haar huis van boven naar onder open. Ter geruststelling: Tijdens het interview is in het gehele pand geen foto met fecaliën bespeurd. Wel des te meer met kunstige fotografie.
Zie ook:
Ursula Fotografie
Ursula Art Photography


Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x