Auto over de kop in sloot langs (tijdelijke) Slaper

Auto over de kop in sloot langs (tijdelijke) Slaper

Nieuws 0 Comment

Forse schade aan auto maar inzittenden komen er goed vanaf

In het buitengebied van Kampen is vanavond een auto te water geraakt. Langs de tijdelijke Slaper raakte de Mini Cooper van de weg en belandde op de kop in de sloot. Na controle in de ambulance is één van de twee inzittenden, die er zelf uit konden komen, meegegaan naar het ziekenhuis. De betreffende buitenweg is officieel van tijdelijke aard.

Ongeval
Rond half zeven werden de hulpdiensten gealarmeerd. Naast politie en ambulance kwam de brandweer ter plaatse met een tankauto en een hulpverleningsvoertuig. De brandweer heeft de auto uit de sloot gehaald die gezien de grote schade waarschijnlijk als total loss moet worden beschouwd. Brandweerlieden hebben losse onderdelen uit de sloot opgeruimd. Dik Kuiper heeft voor de brandweer van nabij foto’s geschoten (zie Twitter – onderaan).
De vrouwelijke bestuurder wist op eigen kracht uit de auto te komen en even later ook haar mannelijke bijrijder. Beiden zijn in de ambulance nagekeken waarop hij voor controle meegegaan is naar het ziekenhuis. Zij kon direct huiswaarts keren. Binnen een uur is de auto door een berger opgehaald.

Auto over de kop in de sloot langs de Slaper in Kampen.

Slaper
De betreffende buitenweg is officieel van tijdelijke aard. In 2016 werd de Slaper afgesloten als verbinding van de Cellesbroeksweg richting Kamperveen. Met de aanleg van het Reevediep werd de weg afgesloten in 2016 (zie onderaan). Het verkeer moest toen onwenselijk via de Zwartendijk. Later is de huidige Slaper aangelegd. Via het nieuwe viaduct over de Hanzelijn loopt die nu langs de Zwartendijk naar de Nieuwendijk.
Het oorspronkelijke tracé van de Slaper werd tijdens het Reevediep Festival tijdelijk opengesteld voor standhouders en gedeputeerde Boerman. De nieuwe Slaper wordt aangelegd zodra de geplande bouw van het Reevedorp start.

Auto over de kop in de sloot langs de Slaper in Kampen.

Zie ook:
Slaper definitief niet meer bruikbaar (mei 2016)
Auto op de kop in de sloot (tweet Dik Kuiper)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x