Opnieuw auto in vlammen opgegaan

Opnieuw auto in vlammen opgegaan

Nieuws 0 Comment

Tweede voertuig aan Rolklaver – zesde voertuig in vier maanden

Kort voor middernacht kreeg de brandweer een melding van een bestelbus die in brand stond aan de Rolklaver in Kampen. Ondanks dat de brandweer snel ter plaatse was, brandde de bestelbus volledig uit. Daarmee is het het zesde voertuig in vier maanden tijd dat in vlammen opgaat. De politie wordt gesterkt in haar vermoeden van brandstichting.

In juni brandde een touringcar volledig uit, die daarna nog geruime tijd langs de weg bleef staan. Deze stond aan de Rolklaver ter hoogte van de voetbalvelden van Go-Ahead. De bestelbus die maandagavond aan de Rolklaver uitbrandde, stond ter hoogte van de Groen van Prinstererschool.

Stefan Verkerk meldt dat de brandweer onderweg al vernam dat ”er mogelijk nog gevaarlijke stoffen aan boord van de bedrijfsbus waren.” Achterin de bedrijfsbus werd inderdaad (tenminste) één fles acetyleen aangetroffen. Deze werd snel gekoeld en leverde verder geen groot gevaar op voor de omgeving. ”Omdat de brand grotendeels voorin de bedrijfsbus woedde, zorgde de fles acetyleen achterin nog niet voor acuut ontploffingsgevaar,” zo meldt de nieuwsfotograaf.

De bestelbus aan de rolklaver ging in vlammen op.

Een avond eerder was het raak aan de Pinksterbloem waar even voor tienen een autobrand woedde. Anderhalve week geleden viel een auto aan de Eerste Ebbingestraat ten prooi aan de vlammen. Die stond voor de blusoperatie lastig geparkeerd en werd weggetild. In juni vonden er vier autobranden plaats, waarvan één aan de Veenmos. Deze was al geblust door omstanders voor de brandweer arriveerde.

Gewonden zijn er tot nu toe niet gevallen maar de materiële schade is groot. In alle gevallen zijn de daders onbekend en is de politie op zoek naar getuigen.

Zie ook:
Forse brand veroorzaakt fikse schade op Spoorlanden
Keukenbrand veroorzaakt veel schade (video)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top