Kamper musicalproductie sleept Awards in de wacht (video)

Kamper musicalproductie sleept Awards in de wacht (video)

Kunst & Cultuur, Nieuws, Video 0 Comment

Na Footloose en Indigo krijgt Vuur & Vlam opnieuw provinciale subsidie voor twee jaar

In samenwerking met de Stadsgehoorzaal bracht Vuur & Vlam Produkties in mei de bekende musical Footloose op de planken. In september werd de Kamper musicalproduktie drie maal genomineerd voor de Amateur Musical Awards. Maandagavond tien december was de uitreiking en bleek Footloose twee maal in de prijzen te vallen. Drie dagen later maakt de provincie bekend haar subsidie met twee jaar te verlengen.

Amateur Musical Awards
In het Luxor theater in Rotterdam steeg de spanning onder de aanwezige cast uit Kampen bij de uitreiking. Els Damen kreeg de Award voor de beste vrouwelijke bijrol waarbij de jury opmerkt: ”Heel knap dat Els meer uit de rol haalt dan er ogenschijnlijk in zit.” De Award voor beste ensemble ging naar de hele cast toe met het jurycommentaar: ”Energiek! Footloose zit strak op de choreografie met jeugdig elan.”
Daarmee troefde Footloose het eveneens genomineerde Chess af, een produktie van het Zwolse Muziektheater. De derde nominatie (voor beste musical) zag Kampen aan haar neus voorbij gaan richting Bergen op Zoom voor De Producers van het Westbrabantse amateurtheatergezelschap BOV.
Stichting Amateur Musical Nederland is er voor alle musicalamateurs van Nederland. De jaarlijks toegekende AMA’s werden voor het eerst uitgereikt in maart 2014 in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Een professionele vakjury bepaalt wie er op de gala-avond met een Award naar huis gaat.

Els Damen neemt verrast en verheugd de Award in ontvangst.

Vuur & Vlam Produkties
Het Kamper amateurgezelschap, ondergebracht in een stichting, wil ”een broedplaats zijn voor professionele dansers en choreografen. Naast eigen produkties “helpen ze professionele dansers en choreografen bij het verdiepen van kennis, kunde en vaardigheden.” De audities voor Footloose begonnen november vorig jaar. Van de zestig kandidaten werden er uiteindelijk twintig geselecteerd om de populaire filmmusical uit de jaren tachtig in mei op de planken te brengen. De ”swingende familiemusical” handelt over een stadsjongen die naar een dorp verhuist waar hij niet mag dansen van de dominee maar daar legt hij zich niet bij neer.
Vuur & Vlam bracht dit jaar meer produkties op de planken zoals het indrukwekkende Indigo dat ”laat zien dat eenzaamheid of sociaal isolement alle leeftijden treft en alle lagen van de bevolking”. Footloose werd samen met het Kamper theater Stadsgehoorzaal geproduceerd. Voor komend jaar staat in juni de gezamenlijke produktie Shrek op de agenda.

Vreugde bij de Kamper winnaars van een Amateur Musical Award.

Provinciale subsidie
De afgelopen twee jaar had provincie Overijsel subsidie toegekend aan Vuur & Vlam. Die investering in het dansgezelschap maakte het mogelijk om een buromedewerker aan te trekken en Emma Quilligan als zakelijk leider. Daarnaast kregen choreografen Germa Scholten en Marjan Hommes meer tijd en ruimte voor de ontwikkeling van nieuwe produkties.
Provincie Overijssel steunt het gezelschap opnieuw voor twee jaar omdat “ze gelooft in de mogelijkheden van de Kamper organisatie.” Stichting Vuur en Vlam is bovendien “uniek in het noorden en oosten van het land waar slechts één ander professioneel dansgezelschap bestaat.” De provincie looft tevens de ”herkenbare thema’s en begrijpelijke verhaallijn waarmee het gezelschap zich op een breed publiek richt”.
Emma Quilligan, die dit jaar ook bij KiOK werd aangetrokken als zakelijk leider (zie onderaan) is blij met de kans die gegeven wordt: “We willen deel gaan uitmaken van de landelijke culturele infrastructuur. De komende twee jaar komt het erop aan!”

De Kamper cast van Footloose bij de uitreiking van de Amateur Musical Awards in Rottterdam.

Zie ook:
Kerst in Oud Kampen 2018 wordt groots en theatraal (video)
Zakelijk leider Kerst in Oud Kampen aangesteld

Tijdens de repetities in april hielden deelnemende acteurs wekelijks een vlog bij.
In de derde week nam Judy Spijkerman de kijker mee.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x