Balken en splinters bij waterschap

Balken en splinters bij waterschap

Nieuws, Prikje 0 Comment

Prikje ziet geld stromen als water bij WDODelta

De na tien jaar te vervangen klepkeringen in de IJsselkade doen bij menige Kampenaar de wenkbrauwen fronsen. Zo ook bij Prikje. Hij kaart de splinter aan die het waterschap ziet bij anderen maar niet de (schot)balk voor eigen ogen. Miljoenen zouden met de nieuwe kering van schotbalken over de balk gesmeten worden.

Nadat de werkzaamheden, met bijbehorende verkeersstremming, begonnen waren, wezen enkele lezers op de alternatieve oplossing tien jaar geleden die veel goedkoper was geweest.
Waterschap WDODelta vervangt bij de Waterkering Kampen-Midden, zoals de officiële benaming luidt, de klepkeringen vanwege de grote storingsgevoeligheid en deels daardoor hoge kosten (zie onderaan).

De vervagingswerkzaamheden zijn in volle gang.

De oplossing heet het waterschap gevonden in schotbalkkeringen (zie onderaan). Dit is voer voor Prikje. Hij kaart de kosten aan van het vervangingsproject en enkele lezers wezen op het alternatieve plan destijds.
De IJsselkade voor de Stadsherberg is al twee weken afgesloten en dat is nog maar het begin van de overlast. Van de klepkering zelf had het niet gehoeven, schets Prikje. Die ligt daar nog goed, als letterlijke en figuurlijke dwarsligger.

Zie ook:
Waterschap vervangt dure klepkeringen door schotbalkkeringen


Prikje beziet de handelwijze van het waterschap.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x