Bedrijvenpark RW50 excelleert in duurzaamheid

Bedrijvenpark RW50 excelleert in duurzaamheid

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Na ondernemersmanifest volgt provinciale pilot integrale aanpak

Op initiatief van Natuur & Milieu Overijssel en VNO-NCW Midden heeft Provincie Overijssel een proefproject opgezet. RW50 is één van de drie bedrijventerreinen in de provincie die meedoet aan de proef. Daarin wordt toegewerkt ”via energieneutraal naar een integrale aanpak van duurzame bedrijventerreinen”. Vorig jaar ondertekenden de Kamper ondernemers een duurzaamheidsmanifest. Deze week wordt RW50 een pilotgebied.

Duurzaam ondernemen
Tijdens het Business Event van Sail Kampen (zie onderaan) hebben Hans Both (voorzitter Industriële Club Kampen) en Robert Mobach (voorzitter Bedrijvenpark RW50) een duurzaamheidsmanifest aangeboden aan gedeputeerden Traag en Van Hijum en aan wethouder Meijering. De ondernemersverenigingen willen zorg dragen voor “wind in de zeilen” inzake duurzaam ondernemen in Kampen. Ze “omarmen de klimaatdoelstelling van een energieneutrale gemeente” en willen de Kamper bedrijventerreinen niet in 2050 maar al in 2023 energieneutraal zien.
Het Kamper bedrijfsleven zet in op beperking energieverbruik door tegengaan verspilling, maximaal gebruik van energie uit duurzame bronnen en een zo efficiënt mogelijk gebruik van fossiele brandstoffen om in de resterende energiebehoefte te voorzien.

Pilotgebied RW50
Provincie Overijssel en gemeente Kampen ondersteunen deze ambitie van de ondernemersverenigingen. Voor de provincie was het manifest aanleiding om bedrijvenpark RW50 te vragen één van de pilotgebieden te worden voor een integrale aanpak voor een duurzaam bedrijventerrein. Het bestuur van RW50 participeert “graag” in dit project dat “uitstekend aansluit op de wensen van de ondernemers”. Behoeftes en wensen van de ondernemers op het bedrijvenpark staan daarbij centraal.
Aanstaande donderdag wordt officieel van start gegaan met een uitvoeringsprogramma dat samen met projectleider Martin Kloet (MKB Nederland) is opgesteld voor een integrale aanpak voor een duurzaam bedrijventerrein.

De Eckterstraat op Bedrijvenpark RW50.

Concrete acties
In februari worden de ondernemerbehoeftes gepeild op thema’s als energie, mobiliteit, duurzame inzetbaarheid en circulaire economie. Er wordt een nulsituatie in kaart gebracht waarna met alle verkregen informatie een uitvoeringsagenda wordt opgesteld.
Bedrijvenpark RW50 doet als één van de drie bedrijventerreinen in deze proef mee. Bij de ontwikkeling van het relatief nieuwe en gevarieerde industrieterrein koos gemeente Kampen voor parkmanagement. Alle nieuwe ondernemers met een eigen kavel participeren in collectieve zaken als beveiliging, onderhoud, bewegwijzering en duurzaamheid. De ondernemers zijn tevreden over de kwaliteit van hun park en willen nu een volgende stap maken naar duurzaamheid. Kamper Nieuws bracht dit al eerder voor diverse ondernemingen op Haatland en RW50 in kaart.

Zie ook:
Business Event Sail Kampen 2018
Volop initiatieven in streven naar Kamper duurzaamheid
Artikelserie ‘Duurzaam Haatland’

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top