Beginnerscursus Kerst in Oud Kampen 2018 (video)

Beginnerscursus Kerst in Oud Kampen 2018 (video)

Nieuws 0 Comment

Behalve Ventura pakt ook Quintus flink uit

Zaterdag is het zover en barst Kerst in Oud Kampen weer los. Veel Kampenaren zullen er bekend mee zijn maar toch heeft Julius Media een cursus voor beginners ontwikkeld. Welke naturlijk ook voor gasten van buiten heel handig is. Artiesten van Ventura in alle leeftijden zullen in grotere en kleinere groepen door de hele binnenstad benedenstroom van zich laten zien en horen. Zoals ook artiesten van Quintus zullen optreden in de Buitenkerk, in de Stadsgehoorzaal en op straat. En er is nog meer te beleven.

Ventura
Theaterbureau Ventura zal alom vertegenwoordigd en overal te vinden zijn op KiOK 2018. Kunstenares Jolien Former heeft de poppen gemaakt die boven dit artikel staan. Truus en Adolf werden al voorgesteld op een eerdere presentatie (zie onderaan). Het echtpaar blijkt tijdens KiOK hun Gouden Huwelijk te vieren. De creatie uit de eigen keuken van Kerst in Oud Kampen zal op straat rondlopen om felicitaties in ontvangst te nemen. Wellicht ietwat krakerig en misschien niet al te goed ter been maar nog altijd kras genoeg.
Onderaan staat een KiOK-beginnerscursus voor dummies. Uit ”diepgaand en diepgravend” onderzoek blijkt dat ”veel bezoekers zich nogal eens overvallen voelen door het overweldigende aanbod”. In zeven lessen worden mensen voorbereid op een bezoek aan KiOK. Bezoekers uit het noorden worden welkom geheten in de nieuwe parkeergarage bij de Buitenhaven. Aan bezoekers uit Stadhagen wordt excuses aangeboden voor de slechte bereikbaarheid per trein.

Het hoornensemble van Quintus trad in 2016 op in de Buitenkerk.

Quintus
Muziekschool Quintus heeft naast lessen in dans, muziek, schilderen en meer ook de toneellessen van Ventura overgenomen. De vele locaties waar zowel leraren als leerlingen van Quintus tijdens KiOK te vinden en actief zijn, staan op deze pagina.
Vanaf vier uur ‘s middags tot negen uur ’s avonds verandert de Kamper binnenstad zaterdag en zondag weer in een decor waarin nostalgie, theater en vele verrassingen de bezoekers zullen overrompelen als ze zich niet voorbereid hebben met de cursus. Voorbeelden van de vele activiteiten, naast die van Ventura en Quintus, zijn het beklimmen van de Nieuwe Toren, optreden van Kavóca in het Ikonenmuseum en kerstconcerten in de Buiten- en Bovenkerk. Het volledige programma staat op deze pagina.
De weersvoorspelling belooft geen sfeervolle sneeuwlaag maar dat betekent wel een aangenamere temperatuur. Het aftellen tot zaterdagmiddag voor de theaterliefhebber is begonnen.

Zie ook:
Kerst in Oud Kampen 2018 wordt groots en theatraal (video)
Kerst in Oud Kampen 2017 betovert weer menige bezoeker
Fotoreportage Kerst in Oud Kampen 2017

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top