”Hoge waterstanden Go-Ahead moeten ophouden”

”Hoge waterstanden Go-Ahead moeten ophouden”

Nieuws, Politiek, Sport 0 Comment

Beter peilbeheer zou problemen bij sporten en tuinieren oplossen

”Alle afgelastingen en trainingen voor voetbalvereniging Go-Ahead Kampen moeten bij hoog water maar eens afgelopen zijn, evenals de overlast bij dahliavereniging ’Onze Tuin’,” zo stelt Bas Wonink. De CDA-kandidaat bij de waterschapsverkiezingen roert de trom. Hij draagt een oplossing voor waarmee ”met relatief eenvoudige aanpassingen” de volgens hem onnodige overlast bij hoge waterstanden kan ophouden.

Regenwater
Wonink schetst de huidige situatie alsvolgt: ”Het regenwater dat in Kampen valt, stroomt vanaf het stadspark via de Esdoornhof langs de Maten naar de stuw achter het VIA. Die stuw is gebouwd om het water langer in de stad vast te houden in tijden van droogte en het landelijke buitengebied te ontzien in natte tijden. Een belangrijke en doeltreffende maatregel. Sinds het in gebruik nemen van de stuw hebben echter in regenachtige periodes de dahliavereniging en de sportvelden wateroverlast. Omdat het tijd kost voordat al het water is afgevoerd, is het waterpeil tijdelijk iets hoger. En als er een beetje stevige bui valt, is dat al snel te veel en leidt het hogere peil tot wateroverlast.”

Oplossing
Voor vv Go-Ahead Kampen kan dezelfde oplossing getroffen worden als eerder voor sportpark de Maten, volgens Wonink. Daar wordt het waterpeil kunstmatig dertig cm lager gehouden door een onderbemaling. Waterschapsbestuurder Wonink heeft de voetbalvereniging daarom getipt om als eerste stap een officiële aanvraag tot peilverlaging in te dienen. Het bestuur van de Kamper voetbalvereniging wil hieraan meewerken. Voorzitter Theo Rietkerk onderschrijft het belang van bespeelbare voetbalvelden. Voetbalspelers zouden ook moeten kunnen spelen als het een beetje regent.
Bas Wonink is sinds 2001 actief in het waterbeheer. Hij staat op de derde plek van de CDA-lijst en hoopt na de waterschapverkiezingen weer op een zetel in het algemeen bestuur. ”Vanuit het waterschapsbestuur,” verzekert hij, ”zal ik dit dossier op de voet volgen.”

Bas Wonink achter de sportvelden waarvoor hij een lans breekt.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x