Vakantiebezoek aan Kampen van Nederlandse ambassadrice in Singapore

Vakantiebezoek aan Kampen van Nederlandse ambassadrice in Singapore

Nieuws, Politiek, Regionaal, Zakelijk 0 Comment

Openhartige ontmoeting Margriet Vonno, geboren Kamperse, met Kamper delegatie

De ambassadeur voor Nederland in Singapore is een geboren en getogen Kamperse. Voor haar vakantie is ze even terug in Nederland en Kampen. In weekblad De Brug schrijft ze een column en haar contactpersoon had een ontmoeting georganiseerd met afgevaardigden van het Kamper bestuur, bedrijfsleven en pers. Margriet Vonno sprak openhartig over haar ervaringen ”in den vreemde”.

Ontmoeting
In het vroegere hart van het lokale bestuur, de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum, werd Margriet Vonno-Veldman hartelijk welkom geheten door burgemeester Bort Koelewijn. Aan de grote tafel zaten journalisten van de Stentor, de eindredacteur van de Brug, de hoofdredacteur van Kamper Nieuws en RTV IJsselmond legde alles op video vast. Geert Meijering was aangeschoven in zijn rol als wethouder Economie maar hij moest zich kort na aanvang verontschuldigen om ”zijn vaderlijke plichten te vervullen” (lees: kinderen ophalen bij de BSO). De voorzitter van de Industriële Club Kampen was aanwezig maar de voorzitter van VNO-NCW (regio Zwolle) was op vakantie.
Huib Strengers leidde de bijeenkomst. De gepensioneerde Stentorjournalist onderhoudt het contact tussen De Brug en Margriet Vonno. Tijdens de informele ontmoeting konden er vragen gesteld worden. Vonno en Koelewijn wisselden als bestuurders onderling ervaringen uit. Vonno vertelde zich enigszins schuldig te voelen in Nederland te (kunnen) zijn. De coronarestricties in Singapore zijn streng maar zij kan als diplomate vrij reizen.

Openhartig
Met die opmerking zette Vonno de toon voor een openhartige ontmoeting. Haar ouders waren ook aanwezig en ze bedankte hen voor de mogelijkheid in het verleden te gaan studeren en haar vleugels uit te slaan. Na het gymnasium op het huidige Ichthus College haalde ze de Master Internationale Betrekkingen en later Business Administration. Haar laatste functie in Nederland was directeur van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, zoals het huidige ministerie van IenW van 2010 tot 2017 heette.
Sinds augustus 2017 is Vonno werkzaam als ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in de Republiek Singapore. In het uit 63 eilanden bestaande Singapore wonen ongeveer 10.000 Nederlanders en zijn meer dan 1600 Nederlandse bedrijven gevestigd. Het ministerie van Buitenlandse Zaken moedigt haar vertegenwoordigers van harte uit om contact te houden met zowel het thuisland als de thuisbasis, voor Vonno Nederland en Kampen. Wel leert de ervaring dat het ministerie streng en strikt de communicatie in de hand houdt.

Ambassadrice Margriet Vonno, burgemeester Bort Koelewijn en haar ouders.

Symposium
Ook op initiatief van Strengers zou er vorig jaar een symposium gehouden worden met Vonno maar daar stak de diagnose borstkanker een stokje voor. Daarover is Vonno eveneens openhartig geweest en tijdens de ontmoeting in de Gouden Zaal vertelde ze dat dankzij haar openheid (in Singapore zeker niet gebruikelijk) ”vier mensen in Singapore op tijd naar de dokter zijn gegaan met klachten van borstkanker en dat ze tijdig zijn behandeld”.
Zoals het hoort bij een bezoek van verre vrienden die je niet vaak ziet, werden er na afloop geschenken uitgewisseld. Strengers gaf Vonno zijn jubileumboekwerkje, Koelewijn had een doos Kamper thee van de Eenhoorn voor de Kamperse, die zowel nu als jaren geleden zei dat ze de moeilijke taal Mandarijn probeert te leren. Vonno gaf Koelewijn op haar beurt een exclusief theepakket.
Tenslotte werden Vonno en andere geïnteresseerden rondgeleid door museumdirectrice Nynke van der Wal langs de bijzondere huidige expositie van Christie van der Haak (zie onderaan). De Kamper ambassadrice heeft straks bij thuiskomst in Singapore genoeg te vertellen.

Zie ook:
De Kamper ambassadeur over de Kamper Almanak (De Brug)
Stedelijk Museum Kampen gaat avontuur aan met Christie van der Haak (interview)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x