Stedelijk Museum rolt blauwe loper uit voor bezoekers Nouveau Deco

Stedelijk Museum rolt blauwe loper uit voor bezoekers Nouveau Deco

Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

Record aantal bezoekers tentoonstelling Christie van der Haak

Bijna een half jaar geleden opende de tentoonstelling ’Nouveau Deco’ van Christie van der Raak. Sinds die tijd heeft Stedelijk Museum Kampen duizenden bezoekers mogen ontvangen. Deze week werd zelfs een bezoekersrecord gebroken. De duur is verlengd, er is een digitale art room ingericht en er leven nog meer plannen.

Gevelfries
Voorbijgangers krijgen met de opvallende gevelfries een voorproefje van de tentoonstelling binnen. Ook op de buitengevel van het museum heeft Van der Haak haar stempel gezet. Tot grote vreugde van museumdirectrice Nynke van der Wal. „ Door het opvallende gevelfries komen ook voorbijgangers binnen. Dat hoopten we natuurlijk maar wanneer dat dan ook echt gebeurt is dat fantastisch”, zegt ze enthousiast.
Het is het eerste gebouw in Nederland dat Van der Haak bekleedt. Voor het spraakmakende nieuwe aangezicht van het uit de 19e eeuw stammende gebouw, met een versierend fries dat zich als een lint om het gebouw vouwt, gaf het college van B&W in mei toestemming (zie onderaan).

Uniek
Niet eerder verwelkomde Stedelijk Museum Kampen tienduizend bezoekers voor een tentoonstelling. Om dat unieke feit te vieren is de tienduizendste bezoeker in het zonnetje gezet. Martine de Jong uit Amsterdam was de gelukkige en werd verwelkomd door wethouder Irma van der Sloot en kunstenares Christie van der Haak. De Jong kreeg het nieuwe boek van de kunstenares en sprak enigszins overdonderd: „Wat een verrassing! Ook om de kunstenares zelf te ontmoeten die al die prachtige patronen ontworpen heeft.”
„De bezoekers komen uit het hele land,” vertelt Van der Wal, „maar we merken dat ook Kampenaren het museum weer weten te vinden en soms zelfs voor een tweede of derde keer komen.” In juni gaf Christie van der Raak een uitgebreid interview aan Kamper Nieuws (zie onderaan).

Christie van der Haak, Martine de Jong en Irma van der Sloot.

Art room
Speciaal voor de tentoonstelling heeft het museum een digitale art room ontwikkeld. Daar is meer informatie te vinden over Christie van der Haak en haar werk. Er is onder andere een korte documentaire te zien over de totstandkoming van de tentoonstelling met beelden van de verhuizing van haar Haagse atelier naar de voormalige synagoge die deel uitmaakt van Stedelijk Museum.
De tentoonstelling is verlengd tot eind januari. Tot die tijd staat er nog van alles op het programma zoals een fotosessie met een modestylist en influencer in de zalen met ’Nouveau Deco’-werken van Van der Haak. Voor kinderen staat er in de kerstvakantie een workshop ’caleidoscoop maken’ in de planning.

Zie ook:
Toestemming voor tijdelijke ’Art Deco’-aankleding (video)
Museum gaat avontuur aan met Christie van der Haak (interview)
Art room bij voorstelling Nouveau Deco

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x