Jaarlijkse Biestemarkt aanstaande in Grafhorst

Jaarlijkse Biestemarkt aanstaande in Grafhorst

Nieuws 0 Comment

Traditionele gemoedelijke jaarmarkt vult het dorp op dinsdag 10 oktober


Misschien wel de oudste jaarmarkt in de omgeving of wijde regio staat weer voor de deur. De traditie die begon in 1333 met het verkrijgen van stadsrechten, wordt dinsdag voortgezet. De opzet is in al die eeuwen op één punt duidelijk veranderd want een veemarkt is het allang niet meer. Veel kraampjes met allerhande koopjes en etenswaar vullen nu de straten.

De straten van Grafhorst worden traditiegetrouw op de tweede dinsdag in oktober gevuld met kraampjes van de Biestenmarkt.

Jong en oud in Grafhorst kijken elk jaar uit naar de Biestemarkt waarmee het een echte familiedag wordt. ’s Morgens tussen zes en negen wordt alles opgebouwd en vervolgens duurt de markt tot vijf uur ’s middags. Naast koopjes en lekkernijen wordt er ook veel tijd gespendeerd aan ontmoeting, zowel tussen inwoners van het dorp als gasten uit de gemeente en de regio. Kinderen sparen voor de markt en krijgen ook vaak van hun (groot)ouders geld om zelf wat te kopen die dag. Speciaal voor de kinderen is Gerrit Pelle uitgenodigd. Hij weet van ballonnen de mooiste figuren te maken.

Er komt ook een kraam waar de jongelui sleutelhangers kunnen maken en een kraam met een spel van touwtjes trekken en eendjes vangen. Psalmjeugdkoor Laus Deo bakt oliebollen en natuurlijk ontbreken de frikadellen niet. En nog veel meer lekkernijen, warm en koud. In de herfst is het altijd afwachten wat het weer doet maar daar lieten de kooplui en koopjesjagers zich in voorgaande jaren ook niet door weerhouden (zie onderaan). De organisatie in de persoon van Gerrie de Vegt is heel enthousiast en nodigt iedereen uit: ”Komt naar de Biestemarkt en laat u verrassen!”

Aan het snoepje voor de preek wordt gewoonlijk ook gedacht op de Biestenmarkt in Grafhorst.

Zie ook:
IJzige Biestemarkt volop koopjes en publiek (2015)
Ballontovenaar Gerrit Pelle

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x