Bibliotheek Kampen is jarig en trakteert

Bibliotheek Kampen is jarig en trakteert

Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

Taartenbakkers en meer gezocht voor honderdjarig jubileum

Honderd taartenbakkers en honderd voorlezers worden er gezocht door Bibliotheek Kampen. Zoveel jaar bestaat de Kamper bibliotheek deze week. De deuren moeten in het huidige coronaregime gesloten blijven maar dat weerhoudt de bieb niet van een uitgebreid feest. Afgelopen dinsdag kwamen de burgemeester en leden van de Raad van Toezicht de eerste taart, bloemen en kado’s brengen.

Samen
Bibliotheek Kampen wil haar honderdjarig jubileum samen met alle betrokkenen vieren. Allereerst zijn dat de leden maar ook bezoekers, samenwerkingspartners en natuurlijk de vele vrijwilligers. Dinsdag 9 februari bestond Bibliotheek Kampen precies honderd jaar. Burgemeester Koelewijn bracht namens de gemeente een feestelijke taart. Fokke Dijkstra en Calista Bos brachten namens de Raad van Toezicht bloemen en een taartbakpakket.
Met dat laatste refereren ze aan de grootse plannen van de bieb. Die zoekt honderd taartbakkers om trouwe leden maar ook mensen in de stad van een smakelijke traktatie te voorzien. Vanaf afgelopen maandag krijgen de eerste honderd bezoekers al een lekker taartje mee. Om ook mooie verhalen uit te delen, worden er honderd voorlezers gezocht.

Calista Bos (Raad van Toezicht) geeft Schol een taartbakpakket cadeau.

Verhalenhotel
Ook naar verhalen is de bieb op zoek. Vanaf 23 februari wordt achter de ramen een tentoonstelling zichtbaar waarin een verhalenhotel centraal zal staan. Iedereen wordt gevraagd herinneringen te delen, zoals ontmoetingen in de bieb of een stiekem gelezen boek. Of hoe je denkt dat de bieb er over honderd jaar uit zal zien bij haar tweede eeuwjubileum. Bij de bieb kan men een kartonnen huisje ophalen om te vullen met een verhaal of om te versieren. Verhalen mogen ook gemaild worden naar meedoen@100jaarbiebkampen.nl (hooguit één A4’tje lang).
De huisjes zullen als een groeiend bijenhotel een kunstwerk vormen dat beeldend kunstenaar Karin Gerfen, bekend van haar installaties, ervan zal maken. Het Open Huis dat gepland stond op dinsdag 23 februari vervalt en in plaats daarvan zal er een live uitzending op internet gehouden worden vanaf half vijf ’s middags. Diverse gastsprekers, onderwerpen en nog te organiseren activiteiten zullen de revue passeren.

Biebdirecteur Annette Schol snijdt de taatrt aan die ze va de burgemeester kreeg.

Winacties
Voor scholen is er een grote poster gemaakt met honderd boekfiguren, die ook opgehaald kan worden bij de bieb in de Stadskazerne. Diegene die de boekfiguren kan benoemen en de oplossing vindt, maakt kans op een jaar lang gratis lezen of één van de goed gevulde goodiebags. Voor tweede winactie moet er een slagzin afgemaakt worden: ”Ik hou van de bied want….” Wie bedenkt de meest mooie, grappige en/of lieve slagzin? Inzenden kan tot 25 mei naar Bibliotheek Kampen, Oudestraat 216, 8261 CA Kampen of naar meedoen@100jaarbiebkampen.nl.
Bibliotheek Kampen laat zich niet uit het veld slaan door de restricties die de overheid oplegt om het coronavirus te bedwingen. Sterker nog, de creativiteit en ideeën lijken alleen maar toe te nemen. Bij het grote spandoek op het hek, juichten directeur Annette Schol en burgemeester Bort Koelewijn: ”Bieb bieb hoera!”

Kamper bibliotheekdirecteur Annette Schol en Kamper burgemeester Bort Koelewijn juichen "Bieb bieb hoera!"

Zie ook:
Ymke (5) wint hoofdprijs fietspuzzeltocht
Deel je dromen met andere Kampenaren (video)
Bijzondere BoekStartochtend
Bibliotheek levert aan huis voor senioren

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x