Kunst & Cultuur leidraad in BK04 (video)

Kunst & Cultuur leidraad in BK04 (video)

Kunst, Nieuws, Video, Zakelijk 0 Comment

Joseph Estié siert kunstig klassieke omslag van herfstglossy

Met een expert van het televisieprogramma ’Tussen Kunst & Kitsch’ op de voorzijde, wordt de toon van de vierde glossy ’Bijzonder Kampen’ meteen gezet. De leidraad van het magazine is kunst, dat soms als kitsch beoordeeld wordt. Op de kaft een klassieke Volvo naast een klassieke geklede Joseph Estié. In deze BK04 komt kunst naar voren in mensen, in wonen, op het water en nog veel meer. De lezer kan weer vooruit met de sprekende verhalen en dito beelden.

Chique presentatie
De presentatie van ’Bijzonder Kampen’ gaat met sprongen vooruit. Was het twee nummers geleden een kille autogarage (zie onderaan), de vorige keer was het een sfeervolle trouwlokatie (zie onderaan) en ditmaal de chique entourage van de Gouden Zaal in het Oude Raadhuis van Kampen dat tegenwoordig onderdeel uitmaakt van het Stedelijk Museum. Met op de achtergrond harpmuziek. Hylke Thiry, directeur van BK-uitgeverij Personal Publish, heette iedereen welkom en kon als Zwollenaar het niet nalaten even te sneren naar Kampen. Hij had echter ook complimenten voor Kampen en haar initiatiefrijke inwoners. Hij gaf het woord door aan ”leading lady” Mariska van Woerden als drijvende kracht achter de glossy.

Mechteld Karlien de Jongh verzorgde op de achtergrond prachtige harpmuziek.

Cultuur herijkt
Mariska had vooraf aan Kamper Nieuws aangegeven dat het niet altijd meevalt een bekende Kampenaar te vinden voor de omslag maar toch is dat haar ditmaal weer gelukt. Ze schetste kort de inhoud van de nieuwste BK en gaf toen het woord aan wethouder Irma van der Sloot die, u raadt het al, Cultuur in haar portefeuille heeft. De wethouder schetste dat momenteel bij de gemeente het cultuurbeleid herijkt wordt. ”Het magazine laat volop Kamper cultureel ondernemerschap zien,” zo zei Van der Sloot, ”en we mogen best wat trotser zijn op onze stad.” Aan haar was de eer om de eerste vierde BK te overhandigen aan Jos Estié. Deze gaf in de wandelgangen aan niet zo nodig in de belangstelling te hoeven staan maar het enthousiasme van Mariska niet te hebben kunnen weerstaan om mee te werken aan Bijzonder Kampen.

Bijzonder gevarieerd
Dat laatste valt vaker te beluisteren bij het her en der polsen van ondernemers die in het bijzonder gevarieerde Bijzonder Kampen #04 staan. Zoals eerder hebben diverse actieve Kampenaren een rubriek of pagina in de glossy die ook bij Kamper Nieuws de revue zijn gepasseerd, zoals ook geldt voor nieuws en evenementen. ’Het Kampen van…’ van Jeroen Linderhof presenteert zich in de glossy alsook het Kamper Stripspektakel, waarvan organisator Paul Reichenbach aanwezig was op de feestelijke presentatieavond. Opvallend actueel komen in BK04 ook de ontwikkelingen aan bod van het Huys der Kunsten en de Koggewerf die overgaan in respectievelijk een museum en een maritiem erfgoedcentrum. Zoals het een glossy betaamt, komt de geur van plastic je tegemoet bij het openen van het blad. Daar tegenover staat de perfecte timing van BK04. De avonden gaan weer lengen maar dè glossy van Kampen biedt genoeg leesvoer om die door te komen.

Uriël da Costa wordt geïnterviewd voor (onder) de camera van Marijke.

Zie ook:
Bijzonder Kampen 03 biedt wederom veel leesstof
Jorden Bres in de schijnwerpers van BK02
Initiatiefneemster Mariska (Ria Bos in BK01)


Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top