Bijzondere BoekStartochtend met winnaars en wethouder (video)

Bijzondere BoekStartochtend met winnaars en wethouder (video)

Nieuws 0 Comment

Irma Hollander stelt zich voor als BoekStartcoach

Iedere woensdagochtend houdt BoekStartcoach Irma Hollander spreekuur in de Stadskazerne en het Kulturhus. De laatste woensdag van januari werd een feestelijke ochtend. Wethouder Van der Sluis kwam de prijzen uitreiken voor de Gouden Wikkels. Ook kroop hij op het kleed om voor te lezen. Dat laatste bevordert de Bibliotheek met diverse initiatieven waaronder BoekStart.

Gouden Wikkels
BoekStart bestaat tien jaar. In die tijd ontvingen in het hele land al een half miljoen baby’s een BoekStartkoffertje via de plaatselijke bibliotheek. Om dit te vieren, was er een Gouden Wikkelactie opgezet. Vrijwel alle bibliotheken in Nederland deden hieraan mee. Wie in de actieperiode zijn of haar baby lid maakt van de bibliotheek en in het BoekStartkoffertje een gouden wikkel vond, kreeg een leuk prijzenpakket.
Woensdag 30 januari reikte wethouder Van der Sluis, samen met BoekStartcoach Irma Hollander, een cadeaupakket uit aan de gelukkige Gouden Wikkelvinders, te weten Fien (1 mnd.), Logan (7 mnd.) en Amy (1 mnd). Na hen en hun moeders verblijd te hebben, kroop Van der Sluis bij de dreumesen op het kleed en las twee boekjes voor.

BoekStart
Ouders worden via BoekStart gestimuleerd om al op jonge leeftijd hun kinderen voor te lezen. Dit blijkt van groot belang te zijn voor de taalontwikkeling. Bovendien bevordert het de band tussen ouder en kind. Dit laatste bevestigde de wethouder: voorlezen is een gezellig moment met je kinderen. Hij refereerde aan zijn eigen ervaringen met voorlezen aan zijn kinderen.
De gratis BoekStartochtenden in de Stadskazerne (Johan van Mulkenzaal) zijn bedoeld voor ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar. Er wordt voorgelezen door medewerkers van een Kamper kinderopvangorganisatie en kinderen kunnen spelen met speelgoed van Speel-o-theek ’t Hobbelpaard.

Wethouder Jan Peter van der Sluis leest voor.

VoorleesExpress
BoekStartcoach Irma Hollander houdt iedere woensdagochtend spreekuur in de Stadskazerne en in het Kulturhus (IJsselmuiden) afwisselend op woensdag en donderdag. Tevens kan ze op afspraak ouders van persoonlijk advies voorzien over lezen met hun baby, dreumes of peuter. De gemeente stimuleert het initiatief door elke baby van drie maanden oud een waardebon te geven voor een BoekStartkoffertje.
Er bestaan ook mogelijkheden tot voorlezen buiten de bibliotheek, zoals voor kinderopvang. De VoorleesExpress introduceert daarnaast het voorleesritueel bij gezinnen om zo de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren en de leescultuur thuis te verbeteren. ”Het leesplezier staat daarbij centraal,” stelt de Bibliotheek: ”Samen lezen is leuk en gezellig!”

Zie ook:
Wethouder Spijkerman leest leerlingen Villa Nova in Onderdijks voor (jan. 2018)
Certificaten uitgereikt aan twaalf nieuwe taalcoaches (dec. 2017)

 

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x