Zonnige aftrap Boemerang clinics op Cruyff Court (video)

Zonnige aftrap Boemerang clinics op Cruyff Court (video)

Nieuws, Video 0 Comment

Acht weken activiteiten op drie middagen voor Brunneper jeugd

De zon scheen volop en dat gaf een extra vrolijke sfeer op het Cruyff Court in Brunnepe. Woensdagmiddag vond de aftrap plaats van de Boemerang Clinics Weken. De jeugd kan meedoen met allerlei activiteiten en zo kennis maken met bijvoorbeeld schilderen, fotograferen, rappen en wat al niet meer. De ”toffe clinics” zijn gericht op de jeugd uit Brunnepe en de binnenstad. Stichting Welzijn zou het graag uitrollen binnen de hele gemeente.

Knallende KickOFF
In een flyer werd een ”knallende KickOFF” beloofd maar, in tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten in Brunnepe, betrof dat geen opening met melkbussen en carbid. Het bleek betrekking te hebben op het grote en diverse aanbod.
De eerste middag kon de jeugd kiezen uit schilderen met Wim Visscher, fotograferen met Richard Tennekes, korfballen (dankzij Sportservice Kampen) of rappen met Quintus. Ook bood Quintus een clinic aan waarin dromenvangers werden gemaakt.
Het aanbod kan per dag en per week verschillen. De jeugd van 8 tot 15 jaar is op woensdag van 13u00 tot 14u00 welkom op het Cruyff Court aan de Troelstrasingel. Op donderdag en vrijdag worden de clinics van 16u00 tot 17u00 georganiseerd.

Wim Visscher verzorgt de schilderworkshop deze week tijdens de Boemerang Clinics.

Cultuur@CruyffCourts
Cruyff Courts vind je overal in Nederland. Kampen is uitgekozen als één van de veertien plaatsen om met een bijdrage van de Vriendenloterij deze activiteiten te organiseren. Namens Stichting Welzijn leidt Juliëtte van Ommen het gebeuren dat gezamenlijk met andere organisaties is opgezet. Ze vertelt een ”programma te willen bieden dat zo goed mogelijk aansluit op de leefwereld van de jeugd”.
Naast de genoemde activiteiten deze week, komt er nog free runnen, dans, hand lettering (sierlijk schrijven), twirlen en graffiti spuiten. Tijdens de openingsmiddag biedt iemand ook spontaan aan om een clinic skate boarden te organiseren. Daar heeft Juliëtte wel oren naar en dat tekent de flexibiliteit waarmee het programma wordt ingevuld.

Juliëtte van Ommen tapt water voor Wim Visscher.

Slotfeest
Terwijl Visscher de kinderen leerde hoe een penseel vast te houden, liet Tennekes de kinderen de verfdoos als stilleven fotograferen terwijl vanuit de hoek de mondoefeningen klonken van aanstaande rappers. In eerste instantie zijn de activiteiten gericht op de jeugd uit Brunnepe en de binnenstad alhoewel iedereen welkom is. Michiel van Olst (Stichting Welzijn) zou de activiteiten graag uitbreiden naar de hele gemeente Kampen als daar geld voor beschikbaar zou komen.
In een feestelijke finale op 5 juli, met de laatste clinics tussen 16u00 en 18u00, mag de jeugd laten zien wat ze geleerd heeft. Michiel hoopt ”terug te krijgen wat ze (de organisatoren – red.) erin stoppen”. Naast het aanleren van normen en waarden is dat veel energie. Die kwam er zeker uit deze eerste middag van de Boemerang Clinics Weken. Al was het maar zonne-energie.Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x