Boerman & Veldhoen trappen Dag van de Bouw 2017 af (video)

Boerman & Veldhoen trappen Dag van de Bouw 2017 af (video)

Nieuws 0 Comment

Gedeputeerde en wethouder slaan eerste paal inlaat hoogwatergeul

 

Bouwend Nederland zet één keer per jaar zichzelf in de schijnwerpers. Publiek kan dan een kijkje achter de schermen nemen bij veel bouwprojecten door het hele land heen. In Kampen nodigt Ruimte voor de Rivier IJsseldelta iedereen van harte uit op zaterdag 20 mei. Gedeputeerde Boerman en wethouder Veldhoen zullen rond tien uur de eerste paal slaan voor de inlaat en daarmee het startsein geven voor de publieksdag.

Zandtransport

Beide heren hebben al vaker acte de presence gegeven bij het veelomvattende project Ruimte voor de Rivier (zie onderaan). Daarmee wordt de samenwerking uitgedrukt die provincie Overijssel en gemeente Kampen kennen voor het programma in de IJsseldelta binnen het landelijke project. Na de openingshandeling kan het publiek op meerdere plekken gaan kijken in het gebied dat zich uitstrekt van de Kamperstraatweg tot het Veluwemeer. Een logisch startpunt is het informatiecentrum dat gevestigd is in de voormalige HBS aan het Engelenbergplantsoen.

Afgraving

In dit projectkantoor is veel informatie te lezen en te bekijken waarna men met pendelbussen een rondleiding langs het bouwterrein kan maken. De recreatieschutsluis is volop in aanbouw evenals de nieuwe brug van de Nieuwendijk. Daarachter ligt het materiaalpark waar op de Dag van de Bouw van alles te zien en te beleven is, waaronder het machinepark en informatiekraampjes van onder andere gemeente Kampen, die de kans aangrijpt om het woongebied Reeve, dat daar moet verrijzen, te verkopen. Tenslotte kan men het veendepot bezoeken waar een toelichting wordt gegeven op het proces en het eindproduct dat daar gemaakt wordt.Bouwgebied

Bekijk hieronder een impressie van vorig jaar toen bijna 2500 mensen de Dag van de Bouw aangrepen om een kijkje te nemen achter de schermen van het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta.

Zie ook:
Bouw recreatieschutsluis aangevangen
Ondertekening minister Schultz bekroning PR (opinie)
• Twee voorbeelden van betrokken projectbureaus: ABC Nova en H+N+S

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x