Sluiproute Botermarkt voor fietsers wordt afgesloten

Sluiproute Botermarkt voor fietsers wordt afgesloten

Gemeente, Nieuws 0 Comment

Na waarschuwingen en klachten volgt nu fysieke afsluiting

Na enkele aanrijdingen tussen fietsers en voetgangers en de vraag van enkele ondernemers om maatregelen voor een verkeersveiligere situatie, heeft het Kamper college van B&W besloten tot ene fysieke afsluiting van de Botermarkt en de Broederstraat die loopt naar de Oudestraat met bloembakken en een sluisje van drie hekjes.

Fietsroute
De schuine stoeprand naar de Botermarkt achter de Broederkerk is bedoeld voor rollators, rolstoelen en kinderwagens maar lijkt een uitnodiging voor fietsers: even door de Broederstraat doorsteken naar de Oudestraat. Klachten van winkeliers en aanwonenden en vergeefse incidentele politiesurveillance, heeft het college van B&W doen besluiten de toegang tot de Broederstraat moeilijk te maken voor fietsers.
Tijdens winkeluren mag er niet gefietst worden maar in de praktijk blijken uit tellingen zo’n 20 fietsers per kwartier te passeren. Buiten winkelopeningstijden zouden per kwartier zo’n 130 fietsers de Botermarkt en Broederstaat fietsend passeren.
Na overleg met omgeving en betrokken partijen, waaronder afdelingen van de gemeente, denkt wethouder Albert Holtland nu “een oplossing gevonden te hebben, die zorgt voor een veilige omgeving”.

Inkijk in de Broederstraat vanaf de Oudestraat.

Maatregelen
Op een bijeenkomst bleek er geen consensus te bestaan over het fysiek afsluiten maar men was het er wel over eens dat er maatregelen getroffen moeten worden. Sommige ondernemers maken zich zorgen over de bevoorrading en de bezorging van goederen. Politie en gemeente zijn wel positief over afsluiting. Daarbij zal rekening gehouden worden met de toegankelijkheid van rolstoelen en kinderwagens.
De lijn met bloembakken op de hoek van de Botermarkt en de Broederstraat
wordt doorgetrokken met (verrijdbare) bloembakken. Bij de kruising met de Oudestraat wordt met drie hekjes een sluisje geplaatst. Deze fysieke barrières moeten de fietser dwingen om hun route via de Gasthuisstraat te vervolgen.

Zie ook:
”Verbetering veiligheid” fietsers bij Broederpoort pakt averechts uit
Pollers Oudestraat Kampen blijven buiten gebruik

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x