Bouw AH XL in Stationskwartier gestart (video)

Bouw AH XL in Stationskwartier gestart (video)

Nieuws, Video, Zakelijk 0 Comment

Wethouder Veldhoen boort symbolisch laatste paal

Feestelijk is vrijdagmiddag de bouw gestart voor de grootgrutter die het Stationskwartier in de wijk krijgt. Alle betrokken partijen, niet in het laatst de wijkbewoners, zagen hoe wethouder Veldhoen een handje meehielp bij de fundering leggen. De verwachting is dat de grote Albert Heijn de deuren in augustus kan openen. Met het aanpalende appartementencomplex is nog geen start gemaakt. Bun en Weever zijn trots op het project.

Wethouder Veldhoen helpt een handje mee aan de fundering leggen.

Aan de nieuwste wijk van Kampen wordt druk gebouwd, letterlijk en figuurlijk. Een winkelcentrum was een wens die even op zich liet wachten (zie onderaan). Des te feestelijker was dan ook de starthandeling die wethouder Gerrit Jan Veldhoen kwam verrichten. Hij sprak de aanwezigen enthousiast toe nadat Jan Bun, directeur Bun Projectontwikkeling, eveneens enthousiast, het project had toegelicht en kort de achtergrond van het familiebedrijf Bun geschetst had. Trots klonk door in zijn woorden dat ook zeker geldt voor Jelle Weever, directeur Weever Bouw. Het nieuwe pand wordt in zijn geheel duurzaam. Onderaan staat een wervende video-impressie van Weever Bouw over het nieuwe winkelcentrum. Samen met Weever’s projectleider Wiebren de Boer sloegen de heren met z’n vieren de handen ineen voordat Veldhoen de enorme machine van Hylkema Funderingen beklom.

Wiebren de Boer, Gerrt Jan Veldhoen, Jan Bun en Jellle Weever (v.l.n.r.) slaan de handen ineen.

Alle funderingspalen zijn deze week de grond ingebracht en aan Veldhoen was de eer om de laatste funderingspaal de grond in te boren. Ofschoon juist in de nog kale omgeving heien niet bezwaarlijk was geweest, had de aannemer toch voor boren gekozen omdat voor heipalen een lange levertijd geldt. Voor het appartementencomplex worden straks prefabpalen gebruikt. De zwarte, onaangeroerde aarde in de hoek gaf duidelijk weer waar die bouw komt, grenzend aan het oppervlak van in totaal 3500 vierkante meter. BVO (BrutoVloerOppervlakte) voor de AH XL. Het vloeroppervlak voor de winkel bedraagt straks 2000 vierkante meters. Voor Kampen wordt het de eerste grootgrutter van dit grote formaat. Een AH XL komt alleen in steden voor, lichtte een projectleider toe, dus daarmee wordt Kampen gepromoveerd tot stad!

Zie ook:
Stationskwartier krijgt vorm met winkelcentrum en grootgrutter

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x