Brand Slagersweg loopt met sisser af

Brand Slagersweg loopt met sisser af

Nieuws 0 Comment

Snel optreden brandweer voorkomt uitbreiding schoorsteenbrand

 

Brunnepe werd vanmorgen opgeschrikt door loeiende sirenes die van brandweerwagens afkomstig bleken te zijn. Aan de Slagersweg was een brand uitgebroken. Ofschoon die niet uitslaand was, werd er toch met groot materieel uitgerukt. Het bleef beperkt tot een schoorsteenbrand.

De schoorsteen wordt vakkundig geveegd door de brandweer.

Kort na tien uur kwam de melding binnen waarop de brandweer van IJsselmuiden met grote spoed uitreed. De aanrijtijd naar Brunnepe is vanuit IJsselmuiden net iets korter waardoor de wijk daarbij is ingedeeld. Vanwege de stremming van de Noordweg rukte er echter ook een eenheid van Kampen uit. De brand bleek in de schoorsteen te woeden en was snel onder controle. De schoorsteen werd vanaf de hoogwerker geveegd waarmee het brandende materiaal verwijderd werd.

Vanwege de locatie zijn ook de spuitgasten uit IJsselmuiden opgeroepen.

Menig buurtbewoners kwam kijken en het was krap manoeuvreren in de smalle straten van de oude wijk. Menige groet van herkenning werd uitgewisseld tussen buurtbewoners en brandweer. Voor de trouwe theaterbezoeker was er tussen de brandweerlieden ook het bekende gezicht van Kevin Bremer te ontwaren. De technicus van de Stadsgehoorzaal had ruim een jaar geleden een oefening voor de jeugdbrandweer georganiseerd bij zijn andere werkgever (zie onderaan).

De jeugdbrandweer komt enkele zakken strooizout brengen.

Tijdens Oud & Nieuw was de opgebroken Noordweg ter hoogte van de Buitenhaven tijdelijk opengesteld voor calamiteiten (zie onderaan) maar inmiddels zijn de bouwhekken weer gesloten. De bevelvoerder vanochtend gaf aan dat net zo lief te zien om verwarring over openstelling te voorkomen. De sneeuw en ijzel leken het de hulpdiensten niet al te moeilijk te maken maar de jeugdbrandweer kwam toch enkele zakken strooizout brengen waarmee de Slagersweg werd gepekeld. Als brandweerman moet je van alle markten thuis zijn.

De Slagersweg als toegangsweg tot de brand wordt gestrooid.

Zie ook:
112-melding Slagersweg 11
Jeugdbrandweer rukt uit voor Stadsgehoorzaal
Noordweg tijdelijk open voor calamiteiten (tweet)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x