Grote brand uitgebroken in oude zwembad

Grote brand uitgebroken in oude zwembad

Nieuws 0 Comment

NL-Alert verzonden vanwege brand in de Steur in Stadspark


In het vroegere zwembad de Steur in het Stadspark van Kampen is vanmorgen grote brand uitgebroken. Het pand wordt anti-kraak bewoond en staat op de nominatie om gesloopt te worden. In het verleden brandde even verderop de oude sporthal uit toen die in onbruik was geraakt.

In het oude zwembad de Steur is een zeer grote brand uitgebroken.

De brandweer heeft de brand opgeschaald naar GRIP 1 en de Veiligheidsregio heeft een NL-Alert uit doen gaan om in Kampen de deuren en ramen gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te zetten. Later werd dit bericht beperkt tot de binnenstad. Aan kantoorzijde wordt het pand anti-kraak bewoond maar de brand woedt aan de andere kant, waar de kinderboerderij staat. De rook trekt schuin langs kinderboerderij Cantecleer weg. Tussen de kinderboerderij en het oude zwembad ligt een weiland dat als buffer dient voor het overslaan van de brand, hetgeen de brandweer probeert te voorkomen.

Tot in IJsselmuiden zijn de rookwolken zichtbaar. Burgemeester Koelewijn is ter plaats en waarschijnlijk is er geen menselijk leed te betreuren. De brand in het pand, waarin tijdens de Hanzedagen het Scheepje op houten golven werd gebouwd (zie onderaan), is lastig te bestrijden omdat de vlammen woeden tussen de dak- en gevelplaten. Daarom is Weever Sloopwerken erbij gehaald om de brandhaard toegankelijk te maken. Politie en Veiligheidsregio zijn aanwezig en houden de ontwikkelingen in de gaten.

De vlammen woeden grotendeels tussen de dak- en wandplaten.

Zie ook:
Grote lijnen herinrichting Groene Hart vastgesteld
Scheepje op houten golven bereikt bestemming (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x