Forse brand veroorzaakt fikse schade bij bedrijf op Spoorlanden

Forse brand veroorzaakt fikse schade bij bedrijf op Spoorlanden

Nieuws 0 Comment

Opslagloods met heftrucks overslagbedrijf Edink volledig verwoest

Woensdagavond heeft er een flinke brand gewoed op het oude industrieterrein Spoorlanden. Daarbij is een opslagloods van Edink Logistiek B.V. aan de Spoorstraat in vlammen opgegaan. Aanvankelijk werd er groot alarm geslagen maar dit werd snel afgeschaald. Naast forse materiële schade deden zich geen persoonlijke ongevallen voor.

Op- en afschaling
Een motoragent, die de brand als eerste ontdekte, sloeg groot alarm. De brand leek te woeden bij een belendend bedrijf waar kunstmest wordt verwerkt. Naast de brandweerploegen van Kampen en IJsselmuiden werden ook de brandweerkorpsen van Zwolle en Hattem opgeroepen.

Al snel bleek de brand relatief mee te vallen en werd de brand afgeschaald waarmee de buurkorpsen thuis konden blijven. De bluswerkzaamheden begonnen rond om tien over zes uit en een half uur later werd het sein brand meester gegeven. Bij het nablussen werd een tankwagen met waterkanon ingezet. Met een kraan werden de restanten van de loods uit elkaar getrokken om de brandhaard te kunnen bereiken.

Het sein brand meester werd rond kwart voor zeven gegeven.

Ingestort en uitgebrand
De loods stortte in en is volledig uitgebrand. Woordvoerder Richard Meijer van Veiligheidsregio IJsselland was ter plaatse. Hij lichtte toe dat in de loods drie heftrucks verloren zijn gegaan en een aanzienlijke hoeveelheid verpakkingsmateriaal.
De kunststofbehuizing van de loods versterkte de rookontwikkeling evenals het uit elkaar trekken van de restanten met de kraan. De brandweer is nog uren bezig geweest met nablussen.

Omwonenden wordt geadviseerd om, in verband met de grote rookwolken, ramen en deuren te sluiten alsmede huisventilatie uit te schakelen. Er zijn geen schadelijke afvalstoffen vrij gekomen volgens Meijer. De oorzaak van de brand is onbekend en waarschijnlijk niet meer te achterhalen wegens diens verwoestende uitwerking.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top