Brandweercommandant wordt gemeentesecretaris

Brandweercommandant wordt gemeentesecretaris

Nieuws 0 Comment

Arjen Schepers gaat over van VR IJsselland naar Lelystad

De directeur en brandweercommandant van Veiligheidsregio IJsselland, Arjen Schepers, sluit zijn loopbaan bij de brandweer af. Per 1 oktober gaat hij bij gemeente Lelystad aan de slag als algemeen directeur annex gemeentesecretaris. De Veiligheidsregio is nog op zoek naar een opvolger voor Schepers.

Loopbaan
In 2000 startte Schepers zijn werkzaamheden bij de brandweer en bij de veiligheidsregio zoals we die nu kennen. Hij begon als brandweerofficier bij de Regionale Brandweer IJssel-Vecht. Vervolgens was hij van 2007 tot 2014 eenheidsmanager en brandweercommandant in de gemeenten Kampen en Steenwijkerland.
Daarna stapte hij over naar Zwolle en Dalfsen waar hij van 2014 tot 2016 manager incidentbestrijding en clustercommandant was. Tenslotte was Schepers vanaf 2016 betrokken bij Veiligheidsregio IJsselland als directeur c.q. brandweercommandant.

Strategisch
In deze laatste functie heeft Schepers een belangrijke strategische rol gespeeld bij de doorontwikkeling van de organisatie om in te spelen op actualiteit en toekomst op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Daarnaast werd onder zijn leiding de samenwerking met andere veiligheidspartners versterkt.
Zoals Schepers nu de brandweer verruild voor de gemeente, zo werd zijn voorganger Lieke Sievers in 2016 burgemeester van Edam-Volendam. Het motto van VR IJsselland bleef: ”versterken van veiligheid: voorkomen waar het kan en bestrijden waar het moet”.

Aanstaand gemeentesecretaris Arjen Schepers
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x