Regio Zwolle maakt zich op om verschil te maken (video)

Regio Zwolle maakt zich op om verschil te maken (video)

Nieuws, Politiek, Regionaal, Video, Zakelijk 0 Comment

Oproep aan alle fractievoorzitters in regio voor centrale ambitie

Voor het eerst heeft Regio Zwolle een oproep gedaan in een brief aan de politieke partijen die momenteel vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraden. In onderstaande video worden de regionale opgaven kort toegelicht. Kern van de brief vormt de centrale ambitie van de regio en hoe die samen te bereiken.

Ambitie Regio Zwolle
In 2030 is Regio Zwolle de vierde economische topregio met oog voor brede welvaart en completeert de economische hoofdstructuur van Metropoolregio Amsterdam, Metropoolregio Den Haag/Rotterdam en Brainport Eindhoven. Regio Zwolle is het vierde hoekpunt en daarmee de schakel tussen de Randstad en Duitsland/Scandinavië.

Lokale politiek belangrijk
Regiovoorzitter Peter Snijders vertelt in de brief aan de raadsleden: „We zien dat we hard op weg zijn om onze ambitie te realiseren. Dat blijkt uit de jaarlijkse monitorcijfers. Die laten zien dat we de snelst groeiende economische topregio buiten de Randstad zijn. Ondernemers vormen de economische motor van de regio en in samenwerking met de lokale politiek verzilveren we steeds meer kansen door het stimuleren van een vriendelijk ondernemersklimaat en een prettig woon- en leefklimaat. Een sterke regio is een sterk Nederland.”

Affice voor werkgevers in regio Zwolle.

Gerichte Haagse lobby
Ook de komende jaren zet Regio Zwolle in op de samenwerking vanuit de regionale gezamenlijke opgaven: economie, de Human Capital Agenda (mens en arbeid), bereikbaarheid, leefomgeving en energie. „Daarnaast bundelen we steeds meer onze krachten ten behoeve van een gerichte lobby naar Den Haag en Brussel. Zo bereiken wij samen meer voor alle ondernemers en inwoners in alle gemeenten en daarmee onze regio. Denk bijvoorbeeld optimale verbindingen van spoor, weg en water,” aldus Snijders.
De brief is hier te lezen.

Zie ook:
Regio Deal van 22,5 miljoen toegewezen aan Regio Zwolle (video)
Regio Zwolle onderstreept economisch belang (2020)
Atlas Regio Zwolle vertelt (bijna) alles over uitgestrekte streek (2019)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x