Broederband herstelt traditie kerstsamenzang in ere

Broederband herstelt traditie kerstsamenzang in ere

Nieuws 0 Comment

Koepelzang terug op vertrouwde plek op Kerstavond

De avond voor Kerst organiseert het orkest van muziekvereniging De Broederband al decennia een samenzang met kerstliederen. Zondagavond keerde de kerstsamenzang na enkele jaren weer terug op de vertrouwde stek bij de Koepel in het Stadspark. Er was een mooie opkomst aan publiek dat menig lied meezong. De Broederband maakt een mooi en traditiegetrouw begin van Kerst 2017.

 Vroeger werd er echt op de Koepel in het Stadspark gezongen. Om de hoek aan de 3e Ebbingestraat is het verenigingsgebouw van De Broederband gevestigd. Het afdak boven de ingang biedt toch net een beetje beschutting tegen eventuele neerslag en zo verschoof het optreden naar die plaats. Zondagavond 24 december hadden zich zo’n dertig muzikanten verzameld voor de ingang die een mooi optreden weggaven. Dirigent Peter Tol liet afwisselend bekende en onbekende kerstliederen spelen. Op de stoep en de straat verzamelden zich misschien wel meer dan honderd mensen, schat voorzitter Rico Doom. Ze hadden een boekje gekregen met de liedteksten. Het bleef droog maar het was fris genoeg om na het optreden binnen de warme chocomel zich goed te laten smaken.

Het publiek stond tot op de Ebbingestraat voor de kerstsamenzang met De Broederband.

De afgelopen drie jaar was de kerstsamenzang gecombineerd met de Kamper Kribbe en had het plaats gevonden op de kinderboerderij. Aangezien die op zondag dicht is, zat dat er dit jaar niet in. De traditie gaat al ruim dertig jaar terug toen Marie Stoppe het initiatief tot de kerstsamenzang nam. Allereerst voor de kinderen voor wie een kerknachtdienst te laat wordt. Eigenlijk is het nog steeds op de jeugd gericht al is iedereen welkom. Op de Ebbingestraat waren inderdaad liefhebbers van alle leeftijden samengestroomd. Voor de muzikanten was het ook prettig dat het niet te laat wordt. Een andere traditie, die nog veel verder teruggaat, is het optreden op de morgen van Eerste Kerstdag. Het orkest gaat vier verzorgingstehuizen langs om de bewoners met muzikale kerstklanken te wekken. Om zeven uur wordt er begonnen bij Margaretha en men eindigt bij de Vijverhof, volgens een traditie van maar liefst zo’n tachtig jaar. Manfred Haveman, algemeen bestuurslid, noemt het één van de hoogtepunten van het jaar – niet muzikaal maar om de mensen zo te zien genieten. Na afloop van de Koepelkerstliederensamenzang wenste Peter Bol het publiek fijne feestdagen.

Kamper Nieuws sluit zich daarbij aan en wenst haar lezers gezellige, lekkere en bovenal gezegende Kerstdagen!

Het orkest van De Broederband speelde bekende en minder bekende kerstliederen.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x