Broshuis haalt opnieuw enorme Amerikaanse legerorder binnen

Broshuis haalt opnieuw enorme Amerikaanse legerorder binnen

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Investeringen voor defensie komen ook civiele klanten ten goede

Het Amerikaanse Ministerie van Defensie heeft bij het Kamper familiebedrijf Broshuis B.V. 466 tanktransporters besteld. De Enhanced Heavy Equipment Transporter System (EHET) trailers zullen de aankomende vijf jaar uitgeleverd worden. Het contract heeft een waarde van 263,2 miljoen dollar. Een paar jaar geleden sleepte Broshuis B.V. ook al een grote Amerikaanse defensieorder binnen. Van alle daarmee opgedane kennis en kunde profiteren ook civiele klanten.

Militair
Het Amerikaanse leger zocht al jaren geleden naar een oplossing voor transport van tanks en ander zwaar materieel. De keus viel uiteindelijk op de achtassige PL2-pendelas-semidiepladers van Broshuis. In 2019 plaatste het Amerikaanse Ministerie van Defensie bij Broshuis een order van 170 Heavy Equipment Transporter (HET) trailers. Dit werd gevierd met de Mobiele Felicitatie Eenheid (zie onderaan).
Het aanbestedingsproces voor de huidige EHET-order begon in al in 2018, nog voordat de HET-order vergeven was. Tijdens het testen van de Broshuis HET-trailerprototypes werd geconstateerd dat het laadvermogen toereikend was voor de zwaardere eisen van het EHET-programma.
Deze testresultaten, de hoge productkwaliteit en geleverde diensten heeft het Amerikaanse leger doen besluiten opnieuw voor Broshuis en diens partner Oshkosh te kiezen.

De bij Broshuis gebouwde zesassige SL2-semilaaglader voor TAG.

Civiel
De in eigen huis doorontwikkelde technieken zijn van hoge kwaliteit en door defensie uitgebreid getest. De 466 tanktransporters worden de komende vijf jaar uitgeleverd en zullen in de speciale defensieproductielijn worden gebouwd. Deze is naast de civiele productielijnen opgezet in de grote werkplaats. Broshuis heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd en de productiecapaciteit uitgebreid.
Met deze kennis en mogelijkheden kan het bedrijf ook al haar civiele afnemers van de nieuwste ontwikkelingen en hoogste kwaliteitseisen voorzien. Deze week werd een zesassige SL2-semilaaglader afgeleverd. Deze order dankte Broshuis aan de 12 T-goedkeuring en de technologie die de SL2-assen biedt. Het bevat een ashoogte van 850 mm, een rij van 360 mm en een maximale stuurhoek van 57°. Op de blauwe trailer zullen ram- en boorapparaten vervoerd worden met een gewicht tot 64 T. Door het 12 T-laadvermogen per as was het mogelijk om de zeven assen terug te brengen naar zes.

De bij Broshuis in aanbouw zijnde  EHET  achtassige PL2-pendelas-semidiepladers voor het Amerikaanse leger.

Oshkosh
Broshuis B.V. zal de Amerikaanse mega-order samen met haar Amerikaanse partner Oshkosh Defense uitvoeren. De EHETS-trailer wordt getrokken door de Oshkosh Heavy Equipment Transporter (HET) A1 die momenteel gebruikt wordt door het Amerikaanse leger. De combinatie HET A1 en EHETS is ontworpen om zelf te laden en te lossen. Met een ladingscapaciteit van 85 ton kan de combinatie de zwaarste rupsvoertuigen vervoeren, inclusief huidige en toekomstige versies van Main Battle Tanks (MBT’s).
Pieter-Bas Broshuis, eigenaar en CEO van Broshuis B.V., is trots op de organisatie en het vertrouwen van de klanten. In het contract met het Amerikaanse ministerie van Defensie ziet hij een waardering van de investeringen in kwaliteit en extra functionaliteit. Tevens zijn vele civiele klanten van de PL2-techniek voorzien. Broshuis B.V. wedt niet op één paard. Evenmin kijkt ze niet op een paardenkracht (PK) meer of minder.

Zie ook:
Broshuis viert grote Amerikaanse order (2019 – video)
Duurzaam Haatland – Broshuis BV (2017)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x