Broshuis viert grote Amerikaanse order (video)

Broshuis viert grote Amerikaanse order (video)

Nieuws, Video, Zakelijk 0 Comment

Directie en personeel feesten mee met Mobiele Felicitatie Eenheid

Kort voor de zomervakantie heeft het Kamper trailerbedrijf Broshuis een grote order binnen gehaald. Voor het Amerikaanse leger gaat de specialist in speciaal transport 170 semidiepladers bouwen. De trekkers zullen geleverd worden door het Amerikaanse bedrijf Oshkosh Defense. De Mobiele Felicitatie Eenheid rukte na de zomervakantie uit om dit te vieren.

Feestelijke bijeenkomst
MFE-aanvoerder Meijering, tevens wethouder Economische Zaken, kwam persoonlijk langs om de mega-order samen met directie en personeel te vieren. Algemeen directeur Pieter-Bas Broshuis is in zijn nopjes met de order die in één klap een jaaromzet genereert. Voor de camera van Kamper Nieuws wordt Broshuis door Meijering geïnterviewd. Vrijdag 29 augustus was er tijd om het succes te vieren. De MFE zette de feestboog neer voor de deel (achterhuis) van de voormalige KWC-hoeve.
In mei 2015 verhuisde de Kamper Wieler Club (KWC) naar de Schansdijk. Haar terrein werd aan dat van Broshuis toegevoegd. De gemeente verkocht het perceel van ruim 5500 vierkante meter plus de monumentale opstallen voor ruim twee miljoen Euro aan Broshuis. De bestemming van het terrein wisselde van sport naar bedrijvigheid.
In de bedrijfsboerderij worden bijeenkomsten en recepties gehouden. Het volledige personeel had een half uur eerder vrij gekregen en kwam samen met de MFE toosten op het succes. De alcoholvrije cocktails van Kamper Events vloeiden rijkelijk.

Deel van de te leveren 2.720 pendelassen.

Zwaar materiaal
U.S. Army Tank-automotive and Armaments Command (TACOM) heeft Broshuis geselecteerd voor de levering van de opleggers voor zwaar materiaal, Heavy Equipment Transporter (HET). De opdracht voor de 170 bestelde ‘PL2 pendelas semidiepladers’ is tot stand gekomen in samenwerking met Oshkosh Defense, die de trekkers (trucks) levert.
Broshuis kwam in beeld toen de Amerikanen in Engeland gingen informeren naar een fabrikant voor opleggers die voldoen aan Europese regelgeving. Daar werden ze gewezen op Broshuis, die eerder aan het Britse ministerie van Defensie trailers leverde. De semidiepladers met acht aslijnen zijn speciaal ontworpen om tanks te vervoeren.
De totale ordergrootte van ruim €50 miljoen is de grootste ooit in Europa vergeven op het gebied van opleggers voor zwaar transport opleggers. Levering zal naar verwachting de komende twee jaar plaats vinden. Inbegrepen bij de order is de levering van 2.720 pendelassen waarmee Broshuis op dit gebied nu in één klap de marktleider is geworden.

Eigen beheer
Na een aanbestedingsronde met meerdere kandidaten, volgde een opdracht voor de levering van drie prototypes. Deze zijn vier maanden uitvoerig getest door de Amerikaanse defensie. Hierbij kwam Broshuis als beste uit de bus.
Het Kamper familiebedrijf heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in nieuwe productiefaciliteiten. Daardoor kan de grote order volledig in eigen beheer gebouwd worden in Kampen. Door de verwerving van het KWC-terrein is er voldoende ruimte voor dit grote project en een recent verworven order van veertig diepladers voor Denemarken. Voor de civiele orders is de capaciteit met 25% vergroot.
Behalve de Amerikaanse en Deense overheid, zijn of waren het Nederlandse, Belgische en Britse ministerie van Defensie ook belangrijke klanten. De trailerbouwer boekte in 2017 een winst van €6,1 miljoen op een omzet van ruim €65 miljoen.

Eén voorbeeld van een semidieplader staat in de werkplaats.

Samen toosten
Met muziek, drank en een hapje werd stil gestaan bij het heuglijke feit van de order.. Van de Amerikaanse semidiepladers was er al één in de hal te bewonderen. Op de foto hierboven staat Pieter-Bas Broshuis in het midden met aan zijn linkerhand commercieel directeur Harold Vorsteveld en aan zijn rechterhand wethouder Geert Meijering.
Pieter-Bas is de vierde generatie Broshuis die aan het roer staat, zoals hij kort in het interview aanhaalt. Het bedrijf startte in 1885 in Muiden en verhuisde in 1972 naar Kampen. Speciaal vervoer is altijd de kernactiviteit geweest, te beginnen met een ’2 tons Fordtruck’ en de bouw van de eerste oplegger in 1929. Over het hedendaagse thema duurzaamheid sprak Pieter-Bas Broshuis vorig jaar met Kamper Nieuws (zie onderaan).
Oshkosh vindt in Wisconsin haar oorsprong in 1917 met een patent op vierwielaandrijving. Inmiddels is het bedrijf met zes dochterondernemingen in twintig landen gevestigd. Oshkosh Defense is werkzaam voor het Amerikaanse ministerie van Defensie. Ze vervaardigt voertuigen waarmee het leger in de moeilijkste (terrein-)omstandigheden haar taken kan vervullen.

V.l.n.r. Jan., Geert Meijering, Pieter-Bas Broshuis, Harold Vorsteveld

De Mobiele Felicitatie Eenheid is een initiatief van Kampen Partners (voorheen Kampen Marketing). Op verzoek van bedrijven of organisaties rukt de MFE uit. Ondernemers die ook iets te vieren hebben, kunnen zich (laten) opgeven voor een bezoek van de Mobiele Felicitatie Eenheid via de website https://BedrijveninKampen.nl/nl/mfe onder het motto ”Laat ons samen toosten!”

Zie ook:
Duurzaam Haatland – Broshuis BV

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x