Bruggenbouwer van juli en augustus: Diana de Groot

Bruggenbouwer van juli en augustus: Diana de Groot

Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

Met verhalen bruggen slaan via dromen naar daden

 

De cirkel is rond voor Debby Klooster. Op de dag dat ze voor haarzelf de Weggeefschuur afsluit, draagt ze de Bruggenbouwersbokaal over aan diegene die haar ooit als eerste interviewde. Oftewel Diana de Groot. De verhalende initiatieven, die Diana heeft opgezet, leggen verbinding en daarom heeft Stichting Present voor de nieuwe maand de wisselbokaal aan haar toegewezen. In de gezellige ambiance van de salon in de Stadsgehoorzaal droeg Debby de bokaal over aan Diana.

In de salon van de Stadsgehoorzaal werd de bokaal overgedragen.

In 2015 werd Debby Klooster als eerste geïnterviewd voor de verhalenserie ’Dromen van Kampen’ ofschoon het verhaal van Debby’s droom pas recent op de website werd gepubliceerd. Na deze blogsite opgezet te hebben, anderhalf jaar geleden, volgden meer initiatieven van Diana waaronder kort geleden de serie ’Humans of Hanze’. Over de gehele wereld worden in deze serie mensen uit de anonimiteit gehaald middels korte gesprekken met een foto en in Kampen werd dat voor het eerst met de Hanzedagen georganiseerd.

Mensen schitteren
Diana de Groot zei in 2011 haar baan bij de overheid op om haar droom te volgen. Die bestaat uit het verbinden van mensen via verhalen. Diana haalt mensen voor het voetlicht en laat ze schitteren door ze aandacht te geven in verhalen. Naast de verhalen van individuen tekent ze ook verhalen op van organisatie, bedrijven en zelfs van steden waarmee we terug zijn bij Humans of Hanze. Met dit alles slaat Diana de Groot bruggen van een hele andere orde. Uit grote waardering daarvoor wijst Aline Kramer, coördinator bij Stichting Present, haar de Bruggenbouwersbokaal toe, als volgende station op de reis door Kampen die de bokaal maakt. GertJan Brouwer, voorzitter van Stichting Present, stemde stilzwijgend met al deze woorden in.

Voorzitter GertJan Brouwer (links) en coördinator Aline kramer (rechts) van Stichting Present.

Jutter van Verhalen
Met haar blogsite UIT-ver-GROOT was Diana de Groot haar droom begonnen en naast deze en bovengenoemde verhalende initiatieven zette Diana het Verhalenhuis op, samen met Hilde Helmhout. Daaruit vloeide het Humansproject voort, waarvoor tijdens de Hanzedagen een leeg winkelpand in de Oudestraat werd betrokken. Gewoonlijk houdt het Verhalenhuis, sinds een half jaar, kantoor in de Stadsgehoorzaal. Eerder al had Diana samen met Xandra Ockers (Juttershoek Kampen) de serie ’Verhalen Jutten’ opgezet. Deze is als enige niet op Facebook of een website gepubliceerd. “Diana laat zich kennen als een verbinder”, vertelde Aline Kramer, ”als een Jutter van Verhalen.”

Diana de Groot bestudeert de Bruggenbouwersbokaal.

Wordt vervolgd
Het verhaal van Diana gaat verder. Haar hart blijft kloppen voor het verhaal van de ander. Ze verbindt die aan papier en media waardoor de verhalen verder verteld worden. Debby Klooster gaf bij de overdracht aan ”gevleid” te zijn door de Bruggenbouwersbokaal die de afgelopen maand heeft gepronkt in de Weggeefschuur. Diana sloot zich aan bij Debby en voelde zich ”vereerd”. Met trots zal ze de toekenning uitdragen de komende twee maanden. Door de vakantie zal Diana de bokaal het langst in haar bezit hebben. Op 31 augustus reist de wisselbeker weer verder.

Veel leesvoer
Een verhalend initiatief dat in de schijnwerpers wordt gezet, levert natuurlijk veel leesvoer op. Hieronder staat het vorige artikel vermeld over de uitreiking van de bokaal aan Debby Klooster en daarin wordt ook verwezen naar eerdere, met de bokaal erkende, verbinders. Daaronder staan de verhalende initiatieven van Diana de Groot waarmee de aankomende lange zomeravonden gevuld kunnen worden. Debby Klooster gaat zich nu richten op haar nieuwe woning en haar gezin. Het laatste dat ze gistermiddag weggegeven heeft, is de Bruggenbouwersbokaal.

Diana (links) en Debby zijn beiden trots op de Bruggenbouwersbokaal .

Zie ook:
Bruggenbouwer van juni: Debby Klooster
Humans of Hanze (Facebook)
Verhalenhuis Kampen (Facebook)
Dromen van Kampen (blogsite)
UIT-ver-GROOT (blogsite)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x