Bruggenbouwer van november: Nardus Koster

Bruggenbouwer van november: Nardus Koster

Nieuws 0 Comment

Als initiator, organisator en partner slaat Nardus bruggen in en naar de stad


Totaal verrast was Nardus Koster toen hij hoorde de Bruggenbouwersbokaal te krijgen van Stichting Present. Zelf staat Nardus niet stil bij wat hij allemaal onderneemt. Zijn grote scala aan activiteiten was het bestuur van Stichting Present echter niet onopgemerkt gebleven. Donderdagmiddag kreeg hij dan ook de Bokaal doorgegeven van Gosse Noppert die hem in oktober kreeg. Volgens de eerste reactie van Nardus zal ”de bokaal deze maand overal mee naar toe gaan”.

Verbouwereerd
Hij dacht simpelweg op de koffie te gaan bij Aline Kramer, algemeen coördinator van Stichting Present. In aanvang praatten ze ook over koetjes en kalfjes, waar er kansen liggen en wat ze voor elkaar konden betekenen. Maar na een poos kwam Aline in het gesprek met de mededeling dat Nardus de Bruggenbouwersbokaal zou krijgen. Verbouwereerd besefte Nardus thuis pas dat hij op de datum, die Aline genoemd had, met vakantie was dus werd de feestelijke overhandiging een week uitgesteld. Terwijl zijn winkel bij de overhandiging volstroomde met gasten, voor wie zijn dochters koffie schonken, begon Aline Nardus te prijzen en zijn lange lijst met activiteiten op te sommen.

Home of Entertainment oftewel de platenzaak van Nardus Koster.

Binnenstadondernemer
Allereerst is Nardus winkelier in de binnenstad. Over een paar dagen gaat zijn muziekzaak het vijfde jaar in. Samen met een compagnon is hij eigenaar en uitbater van Home of Entertainment (HOE) in de Oudestraat bovenstrooms. De tweede helft van de week staat hij achter de toonbank waardoor hij de eerste dagen van de week zijn tijd en aandacht aan andere zaken kan schenken. Aline somde een greep uit zijn bezigheden op: raadslid voor GBK, secretaris van het Kamper evenementenplatform, voorzitter van de wijkvereniging Binnenstad, bestuurslid van de ondernemersvereniging en voorzitter van de Verenigde Zaken in Kampen die de vorige twee genoemde organisaties wil verbinden. Hij nam het initiatief voor de stokrozenactie in de binnenstad (zie onderaan) alsook het initiatief voor de het opruimen van zwerfvuil door jongeren tijdens de Hanzedagen, de Social Sofa’s en de Duitenactie. Recent is gebleken dat het initiatief van de Drijvende Tuinen in de Burgel geen doorgang kan vinden (zie onderaan).

Bruggenbouwersbokaal
Zo bouwt Nardus in steeds wisselende situaties bruggen naar de (binnen)stad en in de (binnen)stad zelf. Dit zijn de (particuliere) initiatieven die Stichting Present bij haar werkzaamheden tegenkomt en die ze wil belonen. Nadat de stichting zelf tot Bruggenbouwer (van 2016) was uitgeroepen, besloot ze de bokaal te laten rouleren tussen personen in Kampen die met hun initiatieven of bezigheden bruggen slaan. Onderaan staat een verwijzing naar de vorige bokaalwinnaar, Gosse Noppert, en zo verwijst ieder artikel weer terug naar de vorige bokaalhouder. Waarschijnlijk wordt de Bruggenbouwersbokaal nog één keer uitgereikt want het einde van het jaar nadert. In januari zal burgemeester Koelewijn de bokaal uitreiken aan de nieuwe landelijke winnaar, de Bruggenbouwer van 2017. De komende weken gaat de bokaal op sjouw met Nardus Koster. Donderdagavond vond de gemeenteraadsvergadering plaats en Nardus zegde toe dat in de raadszaal de bokaal pontificaal voor hem zal staan.

Gosse Noppert (l. )overhandigt de Bruggenbouwersbokaal aan Nardus Koster (r.) onder het toeziend oog van Aline Kramer.

Zie ook:
Bruggenbouwer van oktober: Gosse Noppert
Vooralsnog geen activiteiten in Burgel toegestaan
Stokrozen in de binnenstad (Wijkkrant Binnenstad)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x