Bruggenbouwer van oktober: Gosse Noppert

Bruggenbouwer van oktober: Gosse Noppert

Kamper Kracht, Nieuws 0 Comment

In complexe zorgwereld weet Gosse meerdere bruggen te slaan


In bijzijn van eerdere Bruggenbouwers en medewerkers van PGVZ is de Bruggenbouwersbokaal donderdag uitgereikt aan Gosse Noppert. Stichting Present noemt hem een ”bruggenbouwer pur sang”. De oprichter van zorgorganisatie PGVZ ”heeft sinds 2012 bruggen gebouwd in de ingewikkelde wereld van zorg die indrukwekkend te noemen zijn.” In het kantoor van PGVZ aan het Bolwerk droeg Atty van der Linden, Bruggenbouwer van september, de bokaal aan Gosse over.

Oprichting PGVZ
Gosse Noppert is gehuwd en vader van twee dochters. Eén daarvan heeft de aandoening Cerebrale Parese (CP), kort gezegd een bewegingsstoornis. Gosse vond dat zijn dochter in de zorg weinig keuze had en dat de zorg in zijn woorden ”beter en passender georganiseerd moest kunnen worden.” Hij ging uitzoeken hoe het anders kon. Met maatschappelijk betrokken Kamper investeerders richtte hij PGVZ (Persoonsgebonden Vraaggerichte Zorg) op. Na aanvankelijk alleen verzorging & verpleging aan te bieden groeide al snel de vraag naar andere takken van zorg. In amper vijf jaar tijd weet Gosse als directeur van PGVZ inmiddels vragen van zorgverleners te beantwoorden op allerlei gebieden.

Gosse Noppert bij de overhandiging van de Bruggenbouwersbokaal in het PGVZ-kantoor.

Meester Burger
In 2015 werd Gosse door ProDemos samen met 49 andere Nederlanders genomineerd voor de titel ’Meester Burger van Nederland’ (zie onderaan). Hiervoor moet een persoon ”zich inzetten voor een maatschappelijk relevant doel en hiermee iets tot stand brengen”, volgens de organisatie. Gosse was gekozen vanwege zijn verdiensten in het leggen van verbindingen tussen bedrijfsleven, bestuur en burgers. Hij drong uiteindelijk niet door tot de laatste vijf genomineerden voor de verkiezing. Zijn deelname had hij te danken aan het ’Kamper Kompas’ waaraan Gosse een belangrijke bijdrage had geleverd. Nog steeds is hij bestuurslid van het Kamper Kracht Fonds dat uit het Kompas voortvloeide.

Aan rechterzijde Atty van der Lingen (Eetkamer) en Aline Kramer (Present).

Gedreven nuchter
De Bruggenbouwer van oktober doet nog meer vrijwilligerswerk en zijn verfrissende, nuchtere en gedreven aanpak typeert hem Hij bezigt begrijpelijke taal waardoor Stichting Present tijdens de bokaaloverhandiging uitspraken van hem memoreerde als ”dan organiseer ik het zelf” en ”hier snapt een mens toch geen zak van?” De risico’s die hij samen met anderen heeft genomen, hebben geresulteerd in ”een bijzondere onderneming, een brug waarover dagelijks 2.800 zorgvragers antwoord op hun zorgvraag ontvangen van 750 medewerkers” aldus Stichting Present. Atty van der Linden was vorige maand zeer vereerd met de Bruggenbouwersbokaal en droeg hem nu graag over aan Gosse Noppert. Hieronder wordt verwezen naar de overhandiging aan Atty in september. Zo wordt telkens een maand terug verwezen waarmee de reis geschetst wordt van de door Present dit jaar gewonnen Bruggenbouwersbokaal.

Atty en Gosse bestuderen de Bruggenbouwersbokaal.

Zie ook:
Bruggenbouwer van september: Atty van der Lingen
Verkiezing ’Meester Burger’ met Gosse Noppert (2015)
Kamper Krachtfonds

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x