Bruggenbouwer van september:<br>Atty van der Lingen

Bruggenbouwer van september:
Atty van der Lingen

Kamper Kracht, Nieuws 0 Comment

Met de Eetkamer slaat Atty
een brug naar de wereld
buiten de kerk


In een volle zaal van de Eudokiakerk is de Bruggenbouwersbokaal verder gereisd. Diana de Groot heeft de bokaal doorgegeven aan Atty van der Lingen. In september zal de bokaal prijken in de Eetkamer. Oftewel de zaal in de Eudokiakerk die wekelijks een gezellige avond biedt met een smakelijke maaltijd aan eenieder die wil komen. Met haar team weet Atty bruggen te slaan tussen kerkelijke en niet-kerkelijke gasten en ontmoeting te realiseren.

Door de vakantie heeft Diana de Groot (zie onderaan) de bokaal lang in haar bezit mogen hebben. Toch ontving ze een tweet dat het maar even is geweest. ”Gelukkig hebben we de foto’s nog”, reageerde Diana op de tweet, om serieus te vervolgen dat ”de waardering blijft en diep van binnen zit” waarbij ze haar hand op haar hart legt. Die waardering proeft ook Atty heel duidelijk, aan wie Diana de bokaal overhandigt. Alleen al de grote opkomst van belangstellenden, raakt Atty.

De zaal in de Eudokiakerk was goed gevuld met belangstellenden.

Jubileum
Volgende week, als na de vakantie de Eetkamer weer van start gaat, bestaat het initiatief van Atty één jaar. In het artikel ter gelegenheid van de opening vorig jaar (zie onderaan) staat geschetst hoe de Eetkamer ontstond en is opgezet. De evangelisatiecommissie van de Eudokiakerk bood destijds haar ruimte en faciliteiten aan. Evangelisatie is echter zeker niet het speerpunt. ”Gelukkig bleek de drempel van de kerk niet te hoog”, vertelde Atty nadat Aline Kramer eerst het woord had gevoerd en de keuze voor Atty had toegelicht. Dat was even een dilemma geweest omdat eeTze in IJsselmuiden een vergelijkbaar lovenswaardig initiatief is. De drijvende krachten daarachter, Gea Overweg en Jaap Boersma, kregen eerder dit jaar al de Vrijwilligersprijs waarmee het dilemma zich vanzelf oploste. Gea en Jaap waren ook aanwezig, naast de echtgenoot, de zoon en een kleinkind van Atty. eeTze is zo’n twee jaar voor de Eetkamer gestart en is destijds (verlaat) geopend door de burgemeester (zie onderaan).

Kees zoekt zijn dnakwoord op terwijl Aline en Diana de bokaal vasthouden.

Gemêleerd
Zo gevarieerd als de maaltijden bij de Eetkamer zijn, zo gemengd is de samenstelling van het kernteam. Kokers, planners, afwassers uit diverse kerken zorgen elke dinsdag voor zo’n drie maaltijden waaruit gekozen kan worden. En niet te vergeten het soepteam natuurlijk. Hetty, de leidende kracht achter afwassen en opruimen, kon spijtig genoeg niet aanwezig zijn maar anderen voerden wel kort het woord. Kookster Marie Boersema en (op)eter Kees Breedijk vertelden, ieder op hun eigen manier, hun band met de Eetkamer. Marie haalde een smakelijke anekdote aan hoe ze ooit haar man erbij betrok en Kees dankte naast Atty ook onze Vader in de hemel voor alle zorg en liefde van en voor elkaar.

Atty luistert naar "haar" kookster Marie.

Geroerd
Ditmaal werd niet de soep of de stamppot geroerd maar de mensen. Diana was ontroerd door de aandacht en Atty sprak met trillende stem. Ze zoekt de aandacht niet maar initiatieven als deze verdienen dat wel, maakte Aline duidelijk. De Eudokiakerk is een visitekaartje van gastvrijheid geworden waar, zo merkte iemand op, ook ongelovigen even hartelijk welkom zijn. Atty wordt gedreven door haar liefde voor mensen en Jezus en ze hoopt dat de uitstraling naar buiten mag groeien. Aankomende week gaan er weer veel eetinitiatieven van start, zoals bij de Eetkamer, eeTze en het Leger des Heils. Deze initiatieven hebben het verbinden een nieuwe dimensie gegeven, die eigenlijk ook al in de tijd van de Bijbel bestond: Eten verbindt.

Atty van der Lingen (links) ontvangt de Bruggenbouwersbokaal van Diana de Groot.

Zie ook:
Bruggenbouwer van juli en augustus: Diana de Groot
Eetkamer: Een nieuw eetinitiatief in Kampen (okt. 2016)
Samen gezellig en kosteloos eten bij eeTze (juni 2015)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x