Stichting Present Kampen op reis met Bruggenbouwersbokaal

Stichting Present Kampen op reis met Bruggenbouwersbokaal

Nieuws 0 Comment

Landelijke benoeming leidt tocht in langs bruggenbouwers in Kampen

 

Op de landelijke Presentdagen is afdeling Kampen benoemd tot Bruggenbouwer van het Jaar 2016. Stichting Present Kampen heeft besloten om de daaraan verbonden bokaal te laten rouleren door Kampen. Elke vier weken wordt in 2017 de bokaal doorgegeven aan een bruggenbouwer in Kampen totdat de wisselbokaal volgend jaar weer Kampen verlaat. Als eerste had burgemeester Koelewijn de eer om hem in zijn werkkamer neer te mogen zetten. Twee anderen zijn hem inmiddels gevolgd.

De wisseltrofee die de naam Bruggenbouwersbokaal draagt.

Landelijke Presentdagen
Stichting Present kent meerdere afdelingen door het land heen. Elk jaar treffen plaatselijke coördinatoren, bestuursleden, vaste vrijwilligers en andere betrokkenen elkaar tijdens de Presentdagen. Half januari kon men op Landgoed Zonheuvel in Doorn twee dagen workshops en seminars volgen en ervaringen met elkaar uitwisselen. Stichting Present wil ”een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen zijn.” Toen bekend werd dat afdeling Kampen de jaarlijks uit te reiken bokaal kreeg, besloot ze deze niet te laten verstoffen op of in een kast. Elke vier weken wordt de bokaal uitgereikt aan een bruggenbouwer in Kampen oftewel ”personen en particuliere initiatieven die verbinden en meebouwen aan betrokkenheid en omzien naar elkaar in de stad.”

Stichting Present
Bort Koelewijn (burgemeester)
De eerste burger van de stad kreeg in februari als eerste de eer om de bokaal een kleine maand op zijn werkkamer neer te zetten. Hiermee willen afdelingscoördinator Aline Kramer en haar team hun waardering uitspreken ”voor de manier waarop hij zijn werkzaamheden binnen de gemeente uitvoert: verbindend en steeds weer opnieuw bruggen slaand tussen partijen en personen waardoor het leven, wonen en werken in de Kampen ’merkbaar beter’ is.” Met die woorden roemde Kramer de burgervader om zijn betrokkenheid en werk als bruggenbouwer van Kampen.

Burgemeester Koelewijn ontving als eerste bruggenbouwer in Kampen de bokaal.

Joop Pennekamp (Jan Posthal)
In de week van de geboortedag van Jan Post reisde de bokaal verder naar Stichting Helpende Hand Roemenië. Jan Post  is hiervan de grondlegger en Joop Pennekamp is al twintig jaar verbonden aan deze stichting die hulp biedt aan Roemenië. Een team van zestig vrijwilligers vindt een zinvolle tijdsbesteding in de kringloopwinkel. Met de opbrengst worden goede doelen in Roemenië gesteund of de door particulieren en bedrijven aangeboden spullen gaan rechtstreeks naar het ooit straatarme land. Zo vormen Joop Pennekamp en de andere vrijwilligers van de Jan Posthal een brug tussen de bevolking hier en de mensen daar.

Bort Koelewijn geeft de Bruggenbouwersbokaal door aan Joop Pennekamp, vrijwilliger bij de Jan Posthal.

Caroline Temink en Yvonne Hofman (Reyersdam en Kamper Lotgenoten)
In april heeft Jan Kattenberg namens Stichting Helpende Handen Roemenië de bokaal overhandigd aan Caroline Temink (op de foto met bril) en Yvonne Hofman. Sinds 2001 is Temink ”de drijvende kracht achter het letterlijk bieden van ruimte(s) aan lokale initiatieven. Als gastvrouw, wegwijzer in het (in)formele netwerk, faciliteerder van ruimtes voor groepen en tipgever aan diverse kleine(re) initiatieven heeft zij al heel vaak de basis gelegd” en daarmee bruggen gebouwd in Reyersdam, het wijkcentrum voor Brunnepe en de Hanzewijk. Eén van de initiatieven in het wijkcentrum, dat bedreigd wordt door woningbouwplannen, is Kamper Lotgenoten. Daar zet Hofman zich in voor een ontmoetingsplek voor lotgenoten die, evenals zij zelf eerder ervoer, kampen met een verlies aan gezondheid en verbinding met de omgeving. Voor beide initiatieven van bruggen bouwen tussen mensen heeft Stichting Present Kampen veel waardering.

Jan Kattenberg overhandigt namens Stichting Helpende Handen de bokaal aan Caroline Temink en Yvonne Hofman, vrijwilligers bij resp. Reyersdam en Kamper Lotgenoten.

Zie ook:
Stichting Present Kampen
Stichting Present Nederland

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x