Voedselpark van start en bomen geplant (video)

Voedselpark van start en bomen geplant (video)

Natuur, Nieuws, Video 0 Comment

Burgerinitiatief brengt nieuw leven in Brunneper Bongerd

De aanzet van het Voedselpark in Brunnepe is onder grote belangstelling en in een vrolijke sfeer van start gegaan. Tal van BB’ers (Bekende Brunnepenaren) waren present in het laatste gedeelte van de Brunneper Bongerd tegen de Steenovensdijk aan. De dertien bomen plus enkele struiken zijn geplant waarmee Brunnepe straks vruchten van eigen bodem heeft. De eerste, gesponsorde, boom werd geplant door wijkwethouder Koelewijn.

Veel medewerking
Vier inwoners van Brunnepe, onder aanvoering van Robert de Reu, hebben het plan ontwikkeld (zie onderaan) onder de naam ’De Groene Brunneper’. Onder die naam zijn ze ook op Facebook te vinden. Zowel individuele buurtbewoners als diverse Kamper geledingen hebben meegewerkt aan het buurtinitiatief.
Dinsdags waren leerlingen van het Ichthus College het gras al komen maaien en woensdag kwamen ze de bomen planten. BWO had het grondwerk gedaan en de gaten gegraven. Tonsel Boomkwekerijen leverde de bomen, waaronder een mispel, een moerbei, een tamme kastanje en een hazelaar.

Robert de Reu kijkt en luistert glimlachend toe.

Grote belangstelling
Als wijkwethouder van Brunnepe sprak burgemeester Bort Koelewijn een kort woordje, terwijl de mensen aan de Steenovensdijk uit de ramen hangend toekeken. Koelewijn vroeg allereerst een applaus voor de initiatiefnemers. Hij was verheugd over de mooie opkomst, ook van allerlei Brunneper partijen waaronder de wijkvereniging.
Na hem sprak De Reu een woordje en bedankte allen, waaronder speciaal de gemeente die met name de laatste maanden zeer vlot had meegewerkt aan de totstandkoming van het Voedselpark. Leerlingen van het Ichthus College gingen na de starthandeling verder met het planten terwijl in een hoek van het veld de Schokker imker Rob Triest zijn rietvlechtkunsten vertoonde.

De eerste boom werd geplant door wijkwethouder Bort Koelewijn.

Historische feiten
Na de openingswoorden kondigde De Reu met gevoel voor understatement aan ”nu de burgemeester een schop te geven”. Die reageerde even ad rem door op te merken ”blij te zijn dat De Reu op blote voeten liep en geen schop te geven met zijn klompen”. Samen met enkele leerlingen pakte Koelewijn de spade ter hand en plantte de eerste boom.
Als eerste boom van het Voedselpark Brunnepe werd een winterlinde in de grond gepoot. De startdatum van woensdag 7 november 2018 was een toepasselijke protestantse feestdag die de meeste aanwezigen ontgaan zal zijn. De uitbreiding van de Brunneper Bongerd met het Voedselpark is van start gegaan op de Dankdag voor Gewas en Arbeid.

Zie ook:
’De groene Brunneper’ presenteert plan aan gemeente Kampen
Parallel aan Voedselbos komt Voedselpark

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x