Terrein Buitenwacht eindelijk overgedragen

Terrein Buitenwacht eindelijk overgedragen

Gemeente, Nieuws 0 Comment

Pachter en gemeente zijn na lange onderhandelingen tot overeenstemming gekomen

Met een ferme handdruk hebben wethouder Gerrit Jan Veldhoen en uitbater Danny Schaper de overeenkomst bevestigd waarvan de aktes gisteren, maandag 11 mei, bij de notaris gepasseerd zijn. Na de grote brand, die op 13 juli 2010 uitgaanscentrum de Buitenwacht volledig in de as legde, heeft het terrein er jaren desolaat bij gelegen. Nieuwbouw werd niet toegestaan en erfpacht verhinderde de gemeente om het terrein aan te pakken. Nu de grond op de lange duur toch is overgedragen aan de gemeente, zijn de handen vrij om de ontwikkeling op te pakken.

Eén van de schandvlekken van Kampen werd het Buitenwachtterrein genoemd, nota bene gelegen aan de entree van de stad. Op het terrein rustte echter een langdurige erfpacht en eigenaar Danny Schaper wilde dit slechts tegen voorwaarden opheffen. Gemeente Kampen kwam hem hierin onvoldoende tegemoet. Essentieel onderdeel van de uiteindelijk bereikte overeenkomst vormen de uitbreidingsmogelijkheden die Schaper nu krijgt bij zijn Music Club aan de Flevoweg.

Een select gezelschap wacht het officiële moment van overdracht af.

Vorige week heeft een overdracht plaats gevonden van terrassen en een groot buitenterrein dat grenst aan de Music Club Kampen. Hiermee is er een verbinding ontstaan tussen de horecagelegenheid en het water bij de Roggebotsluis. In tegenstelling tot het Buitenwachtterrein zijn op dat terrein de ontwikkelingen volop gaande. Vrijdag 22 mei wordt met een optreden van Normaal het nieuwe buitenterrein geopend. Het nieuwe servicecafé Buiten is vanaf dat Pinksterweekeinde geopend samen met de speelweides, het recreatieterrein en de jachthaven.

De toekomst van het Buitenwachtterrein is nog ongewis maar vooralsnog rust er een horecabestemming op. In en buiten Kampen, binnen comités en op particulier initiatief, wordt er al jaren gedroomd en gefantaseerd over de invulling van het terrein waarop ooit Sociëteit de Buitenwacht stond dat zich door de decennia heen tot uitgaanscentrum had ontwikkeld. De gemeente is in overleg met burgers wat te doen met het terrein van Bolwerk en Buitenwacht. Misschien komen de ontwikkelingen wel samen met de binnenkort uit te baggeren IJssel in een stroomversnelling.

Met een ferme handdruk wordt de overdracht bezegeld tussen Schaper (links) en Veldhoen (rechts).

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x