Muziek centraal bij nieuw café The Moonshiners

Muziek centraal bij nieuw café The Moonshiners

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Vader en zoon verwezenlijken droom met kroeg in Voorstraat

Kampen is een café rijker. En Kampen is rijker aan muziek geworden. Want om muziek draait het bij café The Moonshiners in de Voorstraat. Vader en zoon Van der Starre vierden gisteravond de opening met genodigden. Vanaf vanmorgen is iedereen welkom en vanavond volgt wederom een muziekoptreden. Wim en Kevin willen iedereen mee laten genieten van blues- en countrymuziek. Bij een biertje en een bitterbal.

Dagelijks geopend
Het eerste weekeinde van maart 2019 komt de droom uit van Wim en Kevin van der Starre. Een droom die begon te leven in 2016 toen het tweetal in Amerika was. In het zuiden van Amerika troffen ze op talloze straathoeken en in talloze café’s muziek en musici aan, zoals uitgebreid beschreven in De Brug (zie onderaan). Thuisgekomen wilden ze daaraan een vervolg geven in hun woonplaats. Allereerst haalden ze beiden hun horecadiploma.
The Moonshiners is elke dag geopend vanaf tien uur ’s morgens. Door-de-weeks sluit het om twaalf uur en ’s weekends om twee uur. Later wordt bekeken of dit de openingstijden blijven. Voorheen was café Vredenburgh in het pand gevestigd. Dat bruine café kleurde in september 2015 roze. In bijzijn van, op dat moment, wethouder Martin Ekker heropende uitbaatster Roely Dunnink, onder de naam WhyNot, de tot gaycafé getransformeerde kroeg.

Live muziek en wedstrijden kijken in het nieuwe café aan de Voorstraat.

Live muziek
Nu komt muziek centraal te staan in het café met elke twee weken optredens en live muziek. Vanavond om acht uur treedt ”country swingbilly band” The Barnstompers op, die gisteravond al warm draaiden voor genodigden. Daaronder was veel familie, die vanmorgen alweer de kroeg binnen vielen.
Na in de bouw gewerkt te hebben, begon, samen met de reis naar Amerika, het bloed weer te stromen bij Wim van der Starre. Hij heeft in het verleden al eens achter de bar gestaan. Het horecabloed blijkt in de familie te zitten want tussen de familie aan de bar staat Ria van der Starre. De voormalig uitbaatster van ’t Kroegje blijkt een tante van Wim te zijn.

Formule 1
Wim en Kevin hebben volop plannen. Samen met sigarenfabrikant De Olifant aan de ander zijde van de Voorstraat kan er straks bij de Moonshiners van een heerlijk sigaartje genoten worden. Tijdens de competitie van de Formule 1 wordt er op wedstrijddagen een ontbijt geserveerd in de stijl van het gastland.
Op 17 maart rijdt de Formule 1 in Australië en zal er een dienovereenkomstig ontbijt worden geserveerd om zes uur ’s ochtends. De nacht daarvoor is er een feest in het nieuwe café The Moonshiners aan de Voorstraat dus vader en zoon Van der Starre kunnen korte nachten tegemoet zien. Doch vol muziek – bij een biertje en een bitterbal.

De drankkast van het nieuwe café aan de Voorstraat.

Zie ook:
Van der Starres hebben een muzikale missie (De Brug)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top