”Voorbereiding bredere N50 start in 2019”

”Voorbereiding bredere N50 start in 2019”

Nieuws, Politiek 0 Comment

CDA-Kamerlid Von Martels doet toezegging tijdens Kamper campagnedag

Ondanks de aanhoudende vorst, trokken veel plaatselijke campagneteams afgelopen zaterdag de (Oude)straat op. De campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen over twee weken draaien volop. Het CDA zocht een restaurant aan de IJsselkade op waar Tweede Kamerlid Maurits von Martels kwam spreken. Hij ging diep in op landbouwbeleid en kaartte ook de infrastructuur aan: ”In Overijssel zijn we er vaak bekaaid vanaf gekomen”.

Bredere N50
Von Martels legde uit dat het huidige kabinet meer wil investeren in wegen buiten de Randstad. ”De komende jaren willen we echt investeren in bijvoorbeeld de N35 en N50. De voorbereidingen voor een bredere N50 starten in 2019 en een jaar later moet de schop de grond in.” De voormalige wethouder in Dalfsen, die vorig jaar met voorkeursstemmen in de Tweede Kamer werd gekozen, diende samen met anderen de motie in waarmee verbreding van de N50 drie jaar naar voren werd gehaald.

Sinds Von Martels in de Tweede Kamer zit, kan hij zelf alleen nog melken op zondag.

Meer boerenverstand
De melkveehouder uit Vilsteren wil ‘meer boerenverstand’ naar Den Haag brengen en streeft naar erkenning van het grote belang van de agrarische sector in Nederland. Hij wil ”rust in de tent qua beleid, zodat boeren weten waar ze aan toe zijn.” Ook bepleit hij een eenduidige toekomstvisie vanuit de sector zelf. ”De melkveehouderij is te verdeeld en dan ben je ’overgeleverd aan de politiek’, die dan knopen door moet hakken”, zo vat partijgenoot en Kamper wethouder Meijering na afloop de woorden van Von Martels samen. ”Verder sprak Von Martels over een rits specialistische landbouwzaken”, zegt Meijering met een knipoog, ”die ik als simpele wethouder niet kan reproduceren.”

Het campagneteam van de PvdA pauzeert in brasserie De Smaeck van Campen.

Volop campagne
Na de CDA-bijeenkomst trokken fractieleden naar het Stadspark om snert uit te delen aan de schaatsers aldaar. Het bevroren deel van de voormalige stadsgracht in het Stadspark trok de laatste dagen veel schaatsliefhebbers. Na een week stevige vorst komt de temperatuur zondag weer boven nul. Goed ingepakt om niet blauw van de kou te worden, trokken campagneleden van CU, D66, VVD en PvdA gezamenlijk door de Oudestraat. Het GroenLinkshuis in de Oudestraat was geopend (zie onderaan) en partijleden zelf waren ’s morgens vroeg al in de weer met flyers bij het winkelcentrum in de Hanzewijk. Met een knipoog werd opgemerkt dat GroenLinks op het einde van de dag wel eens gewijzigd kon zijn in BlauwLinks.

Fractieoleden van het Kamper CDA deelden snert uit aan de schaatsers in het Stadspark.

Zie ook:
GroenLinks tijdelijk gehuisvest in Oudestraat (video)
Kees van der Staaij te gast op debatavond SGP Kampen
Lokale StemWijzer gemeente Kampen gepresenteerd

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x