Enthousiast (en) ondernemend – Camper Eethuys

Enthousiast (en) ondernemend – Camper Eethuys

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Naim bakt bijzonder brood in zijn Turkse bakkerij

Schuin tegenover de Bovenkerk, op het pleintje in de hoek van de Koornmarkt, is in augustus een nieuwe eetgelegenheid gestart. Samen met een bakkerij die gespecialiseerd is in Turks brood. Het Camper Eethuys is opgezet door Naim Guzeltas, daarbij ondersteund door zijn vrouw Anita, en heeft enkele bijzondere, eigen broodsoorten.

Ofschoon de naam anders doet vermoeden, draait het Camper Eethuys om een Turkse bakkerij. Guzeltas geeft sommige van zijn producten ook Kamper namen mee, zoals de Camper knoop. Dat is een melkbrood in de vorm van een scheepsknoop. Hij speelt nog met het idee om ook een Camper ruitje en een Camper koetje te maken en glutenvrij brood. Die plannen tekenen Guzeltas, die feitelijk van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt. In zijn geboorteland Turkije leerde hij brood bakken en toen hij in Duitsland kwam te wonen, heeft hij dat verder ontwikkeld.

Het Camper Eethuys is gevestigd aan de Koornmarkt.

In Nederland leerde hij later Anita kennen en samen hebben ze nu Naim’s oude droom verwezenlijkt. Een bakkerij waar hij zijn creativiteit en liefde voor het vak kwijt kan. De eetgelegenheid biedt de gebruikelijke gerechten en snacks van een cafetaria, waarbij de friet desgewenst niet met bakken en frituren wordt bereid maar met airfryen. Deze nieuwe bakmethode met hete lucht is in opkomst doordat het eindresultaat 70% minder vet bevat en minder antioxidanten afbreekt terwijl de smaak en krokantheid behouden blijft. Dit heeft Guzeltas eerst beproefd voordat hij in december ook met brood bakken begon.

Het Camper eethuys is aangesloten bij Thuisbezorgd.nl, waar juist de laatste tijd kritiek op is. De provisiekosten stijgen en klachten komen niet bij de uitbater zelf terecht. Via die website kan echter wel makkelijk besteld worden (zie onderaan). Steeds meer klanten komen langs bij het Camper Eethuys, in het pand waar eerst een Turkse slager zit die naar de Geerstraat is verhuisd. Smaakvolle eigen producten van Guzeltas zijn de pide (gevuld brood met gehakt en fetakaas) en guzleme (opgevuld deegbrood). Behalve op zondag is het Camper Eethuys alle dagen geopend en is iedereen uitgenodigd om te komen kijken…. en proeven natuurlijk.

Naim Guzeltas serveert "zijn" pide.

Zie ook:
Camper Eethuys en Bakkerij
Thuisbezorgd.nl

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x